Ђоковић лагано до финала Аустралијан опена

У финалу га чека Стефанос Циципас

394

Успео је Новак Ђоковић да се пласира у финале Аустралијан опена, где ће се за јубиларну 10. титулу у Мелбурну борити против грчког тенисера Стефаноса Циципаса, а ко победи у том дуелу биће нови тениски број 1.


Ђоковић је до пласмана у борбу за титулу на првом Гренд слему у сезони дошао после тријумфа над Американцем Томијем Полом којег је добио у три сета – 7:5, 6:1, 6:2.

Пети тенисер света је прву сет лопту против ривала имао након 35 минута игре, а она следећа, коју је касније и успео да искористи дошла је тек за 25 минута, док је у међувремену Американац блистао. То је уједно био и једини део меча у којем је постојала резултатска неизвесност. Све остало је била сурова доминација петог тенисера света.

Међутим, то не значи да је Пол играо лоше, шта више, делује као да никада није пружао бољу партију, Новак је из њега извукао оно најбоље, али ни то није било довољно да се направи велико изненађење.

Ђоковић је наставио серију успеха у Аустралију, где није поражен од 2018. године, остварио је 27. везани тријумф на првом Гренд слему у сезони и тако оборио рекорд легендарног Андреа Агасија.

Оно што је такође јако важно пред финални дуел против Грка је и то што се Ђоковић није предуго задржао на терену, што значи да није превише оптеретио повређену ногу која му данас није правила превише проблема. У свега неколико наврата се најбољи српски тенисер ухватио за тај део тела, једном или два пута је предахнуо ослањајући се на рекет и то је то.

У финалу ће му сигурно бити теже него данас, јер и Циципас је квалитетнији ривал од Пола, па ће и игра Новака морати да буде на много вишем нивоу. Ипак, деветоструки освајач Аустралијан опена испред себе има два и по дана да се одмори и припреми за дуел против ривала којег је добио у финалу Ролан Гароса иако је губио 0:2 у сетовима.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here