Za tri godine OFK Stari grad se izdigao od područne lige do srpske lige „Vojovodina“

700
Foto: Dnevnik/ J. Pucovski

OFK Stari grad iz Bačke Palanke, polako ali sigurno izlazi iz senke starijeg brata superligaša OFK Bačke.


Ime su dobili po nazivu mesne zajednice, koja je jedan od osnivača i dela grada pozanog kao Stara palanka. Klub je po godinama mlad, kao rukovodstvo i igrački kadar, osnovan je pre 36 godina, i do pre dve godine takmičio se u Područnoj ligi, grupa Sombor, bez većih pretenzija. Dolaskom predsednika Dejana Pašina, trenera Marka Neštickog, sportskog direktora Dimitrija Bjeloša i nove uprave, pre tri godine, koju je sačekao od starih struktura dugogodišnji sekretar Dragan Stevanović, ambicije su porasle i organizacija rada je podignuta na viši nivo.

U klub pored Novosadskog puta stigli su kvalitetni fudbaleri predvođeni velikim fudbalskim znalcem Žarkom Vlajićem.

– Zasluženo smo se našli u proširenoj Srpskoj ligi „Vojvodina“. Drago mi je da su takmičarski organi FSV prepoznali naš kvalitet, vrednovali dosadašnje rezultate, i uručili nam vajld kartu. Šteta je što prvenstvo nije odigrano do kraja, jer sam uveren da bi mi na kraju kolo vodili. Jesenas nam je oteta pobeda u derbiju protiv Sloge iz Čonoplje – kaže sekretar Dragan Stevanović i naglašava učinak kapitena Žarka Vlajića. Kvaliteti Vlajića bili su evidentni i daleko je odskakao od proseka Vojvođanske lige „Sever“. Prototip je klasičnof plej-mejkera, naročito je dolazio do izražaja kada se lomio rezultat. Nema šta, igrač za veliku scenu. Zahvaljujući Žaretu profilisali smo napadački fudbal, sa obilje golova, i to navijači vole i podržavaju nas. Navijačka grupa „Vancage“ (mangupi, đilkoši) je  reprezentativna i ne štede energiju, grlo i ruke, a tu su navijački šalovi, zastave, dakle pravi brazilski ambijent – uverava nas prvi operativac kluba.

U razgovor se uključio predsednik Dejan Pašin, istakavši dobru saradnju sa superligašem OFK Bačkom. – Prošle godine smo na njihovom stadionu kao domaćini odigrali tri utakmice. Posebno će se pamtiti meč pod reflektorima i rekordna poseta od preko 2500 gledalaca. Prikupljena sredstva od ulaznica uplatili smo u humanitarne svrhe za lečenje našeg sugrađanina. U toku su razgovori da nam na pozajmicu ustupe petoricu mlađih igrača, od kojih su trojica bonusi – kaže prvi čovek novog srpskoligaša.

OFK Stari grad je startovao sa pripremama 28. juna i trener Nešticki na raspolaganju ima oko 30-tak igrača, među kojima se nalazi nekolicina na probi. Broj će biti redukovan i formiraće se jezgro od oko 22 igrača, koji će konkurisati za prvi tim. – Trener Nešticki, malo je reći, veliki zaljubljen u klub i fudbal, postao je njegova opsesija, toliko je otišao daleko da je polagao za „B“ licencu, i tu neće stati – uverava nas Pašin i dodaje da mu je prvi saradnik Miroslav Pavlović, nekadašnji igrač drugoligaša ČSK-a.

OFK Stari grad jedan je među retkim srpskoligašima koji poseduje teren sa veštačkom travom, gde igra prvenstvene utakmice. – Nameravamo da renoviramo i proširimo službene prostorije, ali se na tome nećemo zaustaviti. Kako bi rasteretili glavni teren, planiramo da obližnji zabareni plac  naspemo zemljom, nivelišemo i zasejemo prirodnom travom. Kako bi navijači imali pun komfor nameravamo da izgradimo tribinu sa oko 500 sedišta – pun je planova čelnik Bačkopalančana. U okviru omladinskog pogona aktivna je pionirska i kadetska selekcija, koju vodi Rajko Ivković, a pomaže mu u radu Snežana Pecnik

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here