Како је спортско клађење из аналогног прешло у дигитални свет

Старе, добре кладионице у којима се од јутра до мрака људи кладе и размењују мишљења са другим кладионичарима и даље се отварају, и даље постоје и добро раде, и тешко да ће се ту нешто значајније у будућности променити. Но, online клађење је ма колико то неком чудно звучало већ преузело примат над традиционалном уплатом тикета и то не од јуче, па ове две врсте клађења могу без проблема паралелно да постоје не реметећи једна другу, а истовремено доносећи још веће приходе од клађења.


Данас заправо ни не постојите као озбиљна кладионица ако немате и своју online верзију односно сајт преко којег се играчи могу кладити. Са друге стране, нико још увек не одустаје ни од традиционалних кладионица јер ни приход у њима не опада без обзира колико било популарно online клађење. И сами знате да поред које год кладионице да прођете готово увек ћете видети људе који у просторији са много телевизора напето прате резултате, коментаришу их са другим људима и покушавају да баш у том моменту саставе добитни тикет. Због тога ће ова места и даље опстајати, а ко год буде хтео да се клади на неки други начин, моћи ће да у миру свог дома, са свог рачунара, таблета или мобилног телефона оде на неки сајт као што је Superbet, и у сваком тренутку уплати парове које жели да одигра.

Но, предности online клађења су свакако многобројне, те је зато оно већ десетак година у великом успону, а простора за напредак још увек постоји. Као што смо већ рекли, клађење путем интернета вам омогућава да то урадите у тишини своје собе док испијате своју прву јутарњу кафу или се, са друге стране спремате на спавање. Дакле, у сваком тренутку је могуће да се кладите, и да вас нико у томе не омета. То можете урадити у неколико кликова, за минут или два у зависности од тикета, и нема потребе да мислите да ли ћете стићи или не да уплатите тикет на време. Сада ако и на то заборавите, довољно је да укључите неки од уређаја и то ћете урадити за трен ока. Са треће стране, ако волите уживо клађења, много лакше и брже ћете моћи да реагујете на неке ситуације које се дешавају у реалном времену него да сте у класичној кладионици где можда то не бисте ни стигли да урадите јер се баш тада створио ред испред вас.

Све ово знају и користе милиони љубитеља клађења широм света, те стога није ни чудо што се клађење у великој мери и преселило на интернет односно у дигитални свет. То је нарочито постало видљиво у тренутку пандемије корона вируса када се није могло чак ни излазити, а пасионирани кладионичари су морали да задовоље своју потребу за клађењем. Иако није било пуно спортова за клађење односно понуда је била и више него оскудна, искусни кладионичари су ипак налазили неке утакмице за себе на које су могли да се кладе и у тој ситуацији. И све су то могли да ураде у сигурности своје куће јер се једино тако могао уплатити тикет. Ту се посебно видео значај и све могућности online клађења, те су многи тада и одлучили да пређу на њега схвативши које све предности нуди.

На крају, не би требало заборавити ни бројне предности које саме online кладионице нуде свима онима који пожеле да се кладе на кошарку, фудбал или неки трећи спорт путем њих. Пошто је конкуренција међу кладионицама велика, свака од њих настоји да на све могуће начине придобије нове и задржи старе играче, те тако готово све оне нуде разне бонусе добродошлице као и различите промоције и додатне бонусе у зависности од игре и улагања.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here