Станисављевић донео реми у “минут до дванаест“ (ВИДЕО)

ОФК Бачка - Јавор Матис 2:2 (0:1)

386
Фото: Марко Мандић/ОФК Бачка/ Фејсбук

БАЧКА ПАЛАНКА – По изузетно лепом времену за ово доба године и одлично припремљеном терену за игру, у среду (02.03.) на стадиону Славко Малетин „Вава“ одигран је један од дерби сусрета 23. кола Прве лиге Србије у којем је Бачка дочекала свог „старог знанца“ из такмичења у Супер лиги, екипу Јавор Матис из Ивањице.


Бачка је на „Вави“ пре почетка дуела гласила за фаворита због чињенице да екипа Јавора, што кроз такмичење у Супер лиги Србије, што у Првој лиги Србије, није успела да савлада „плаве“ у Бачкој Паланци, међутим, Јавор је одлична и веома искусна екипа која је један најозбиљнијих кандидата за повратак у Суперлигашко друштво.

После уводног испитивања снага прву праву прилику за постизање поготка имала је екипа Јавора. У 14. минуту Маричић се одлучио на шут са неких 18 метара, али је голман Мићановић избацио лопту у корнер. После изведеног корнера гости воде, стрелац Ивеља после скока и ударца главом. Недуго затим Тодоровић одлично центрира, Јелић шутира главом изнад пречке, играо се 20. минут сусрета.

Одлична утакмица, динамична са доста дуел игре и исказане агресивности. До краја првих 45. минута није било изгледнијих прилика за постизање поготка, тако да гости одлазе са предношћу од 1:0 на полувреме.

У наставку Бачка креће нешто агресивније, али гости опет први долазе до погодка, стрелац Марчић за 0:2, играо се 59. минут. Бачка покушава и у 70. минуту после одличне акције, Миленковић са 11 метара смањује на 1:2, а онда драма… Играчи Јавора су вршили опструкцију игре како бих сачували вођство, међутим у 90. минуту после гужве у казненом простору Јавора, резервиста Станисављевић поравнава на 2:2 и тако доноси изједначење резултата и коначан резултат утакмице Бачка – Јавор 2:2.

Дерби бивших Суперлигаша је оправдао очекивања.

Стадион: Славко Малетин „Вава“
Гледалаца: 450
Главни судија: Андрија Стојановић
Помоћници: Новак Новаковић и Урош Радовановић
Стрелци: 0:1 Ивеља 15. минут, 0:2 Марчић, 1:2 Миленковић 59. минут, 2:2 Станисављевић у 90. минуту.
Жути картони: Кеча, Левићанин (Бачка), Кахринам, Звеканов, Димитријевић
Црвени картон: Обрадов Огњен

БАЧКА: Мићановић, Миленковић, Мажић (од 90. мин Вјештица), Петрић, Мандић, Јелић, Тодоровић, Богдановић Ву (од 64. мин Вукмановић), Кеча (од 46. мин Левићанин), Марковић (од 64. мин Станисављевић), Каришић (од 90. мин Радовић)

ЈАВОР: Кахриман, Николић, Грабеж, Димитријевић, Момчиловић, Петровић, Луковић (од 79. мин Звеканов), Марчић, Маричић, Одуени (од 88. мин Одита), Ивеља (од 88. мин Јевремовић)

Погледајте најзанимљивије моменте са утакмице:

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here