Vojvođanska liga – Sever: Lukač zaustavio Petrovčane

Izveštaj sa utakmica Vojvođanske lige "sever"

Mladost (BP) – Hercegovac 1:1 (1:0)

BAČKI PETROVAC: Stadion u Vrbari, igrano bez prisustva gledalaca; sudija Dalibor Bečanović (Senta). Strelci: Ožvat u 21. za Mladost, a, Račić u 69. minutu (iz penala) za Hercegovac. Žuti kartoni: Šproh, Beronja, Stojaković (Mladost), Novčić, Ileš, Račić, Horvatić na klupi za rezerve (Hercegovac). Crveni karton: Savo Šijaković, predstavnik Hercegovca u 90. minutu.

MLADOST: Lenja, Ožvat, Beronja (Babjak), Šproh, Mrđan (Petej), Zagorčić (Kavčić), Đaković (Fabri), Zorić (Kanja), Ivetić, Stojaković, Jakuš.

HERCEGOVAC: Lukač, Dujaković, Bajić, Vladimir Hrnjez, Bajat, Slobodan Hrnjez (Ileš), Anđesilić (Smajić), Ivelja, Račić, Novčić, Dmitrović (Milović).

Posle nekoliko obostranih pokušaja u 21. minutu Zagorčić je uposlio Ožvata, ovaj je odigrao dupli pas sa Stojakovićom i kapiten domaćih je sa oko četrnaest metara pogodio gornji desni ugao gola Hercegovca. U nastavku domaćin je pokušavao da postigne i drugi gol, ali bez uspeha. Gosti su opasno pripretili u 42. i 44. minutu.

[rev_slider alias=“slider-3″][/rev_slider]

 

Drugo poluvreme je počelo napadima domaćina. U 47. minutu rezervista Kanja uposlio je Mrđana, ali njegov šut golman Lukač je izboksovao. Samo tri minuta kasnije Kanja je uputio jak udarac pod prečku Lukača koji je pravom bravurom opet spasao svoj gol. U 55. minutu svoj šut je oprobao i Ožvat. U 60. minutu brzonogi Kanja je sa leve strane centrirao po zemlji, lopta je prošla pored odličnog Lukača, ali i preko noge Zagorčića, koji nije uspeo sa tri metra da je plasira u praznu mrežu!

U 69. minutu posle kornera sa desne strane beka Mladosti Ivetića, lopta je pogodila u ruku a sudija Bečanović je dosudio jedanaesterac. Račić je bio siguran izvođač, svome timu možda i neočekivano doneo bod. Najveće zasluge za malo iznenađenje u Vrbari ipak ima golman Hercegovca Vladimir Lukač.

ČSK Pivara – Crvenka 3:0 (2:0)

ČELAREVO: Stadion ČSK Pivara, sudija Jurić (Senta), strelci: Zirić u 14, Plavšić u 15 i Krstanović u 49. minutu.

ČSK PIVARA: Vlajić -, Zirić 8, V. Radaković 7,5, B. Plavšić 8, N. Radaković 7,5, Kotaraš 8 (Saračević -), Jovanov 7,5 (Stević -), Rakić 7,5, I.Plavšić 7,5 (Krstanović 7,5), Potkozarac 8 (Toni -), Tasić 7,5 (Dobranić -).

CRVENKA: Jokić 6, Bošković 5,5, J. Subotić 5,5, Zelić 6, Končar 5,5 (Maksimovoć), Šakić 6, M. Subotić 5,5 (Bakić), Trifunović 5,5 (Božičić), Bešić 6, Kerekeš 5,5 (Bulatović -), Babić 5,5 (Javor 6).

Nakon uvodnog ispitivanja snaga, domaći fudbaleri su u 14. minutu preko Zirića došli u vođstvo. Minut kasnije „lavovi“ su poveli sa 2:0. Potkozarac odlično uposlio Božu Plavšića, koji je izašao jedan na jedan sa golmanom Jokićem, i mreža Crvenčana se po drugi put zatresla. U 49. minutu, „rezerviosta“ u redovima ČSK Pivare Krstanović, postigao je gol za konačnih 3:0.

Krstanoviću nije bilo teško da pogodi cilj, nakon što je sam izašao pred gostujućeg čuvara mreže. Gostima iz Crvenke sve čestitke na fer i korektnoj igri, a igračima domaće ekipe pohvale na prikazanoj igri i trećoj pobedi u sezoni.


Pogledaj: Mladenovljani pobedama krenuli u osvajanje prvenstva

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here