35 медаља за „Tarkett“ на Првенству Војводине

Отворено првенство Војводине у кајаку и кануу одржано на језеру Тиквара

БАЧКА ПАЛАНКА – На језеру Тиквара, 17. и 18. јуна, одржано је Отворено првенство Војводине у кајаку и кануу за све категорије, односно пиноре, кадете, јуниоре и сениоре.


На такмичењу је учешће узело 18 клубова, од чега и један из Струге (Македонија). Кајак кану клуб „Tarkett“ освојио је укупно 35 медаља, од чега највише златних (чак 18), сребрних 8 и бронзаних 9.

У категорији пионира, освојено је укупно 5 медаља и све медаље су освојене у женској конкуренцији. На најдужој деоници од 1000м, у трци једноседа Икић Маја је освојила бронзану медаљу. На дупло краћој деоници од 500м, „Tarkett“ је у трци једноседа имао две представнице Анђелију Стојисављевић која је довеслала до бронзаног одличја, док је Икић Маја освојила сребрну медаљу.

Женски двосед на деоници од 500м, у саставу Капелан Лана – Стојисављевић Анђелија освојио је златну медаљу, док је четверац на 500м у саставу Икић Маја – Вјештица Вања – Капелан Лана – Стојисављевић Анђелија довеслао до златног одличја. У укупном пласамну, екипа пионира нашала се на другом месту на табели.

Када је реч о категорији кадета, медаље ни у овој категорији нису изостале. У једноседу на дистанци од 1000м Бајилов Сергеј окитио се сребрном медаљом, док су на истој дистанци, од 1000м освојене и две златне медаље, обе у тркама четвераца, једну је освојио женски четверац у саставу: Икић Маја – Радоја Јована – Капелан Лана – Стојисављевић Анђелија, а другу златну мушки четверац у саставу Ћурковић Михајло – Лажетић Вук – Вујичић Вук – Туцкешић Марко. Сергеј Бајилов је и на дупло краћој деоници, од 500м у кајаку једноседу такође довеслао до медаље, овог пута бронзане.

Сергеј је бронзану медаљу освојио и у двоседу са Ћурковић Михајлом. Такође бронзана медаља освојена је и у двоседу у женској конкуреницји, и то у саставу Радоја Јована – Важић Мила. Четверац у саставу Ћурковић Михајло – Лажетић Вук – Вујичић Вук – Туцкешић Марко поновио је успех са 1000м, па је и на 500м завршио као првопласиран. На најкраћој деоници, од 200м, Икић Маја – Стојисављевић Анђелија су у дисциплини двоседа освојиле сребрну медаљу.

Кајак кану клуб „Tarkett“ је у кадетској конкуренцији имао представника и у кануу, Данило Кесић освојио је сребрну медаљу на деоници од 500м. У укупном пласану, кадети „Tarkett“-а су се са својених 98 бодова нашли на самом врху табеле.

Јуниорска категорија је категорија у којој је освојено и највише медаља. На најдужој деоници од 1000м, Вјештица Вељко је довеслао до златне медаље у кајаку једноседу. Двосед у саставу Бајилов Сергеј – Ћурковић Михајло окитио се бронзаним одличјем. Такође бронзану медаљу освојио је и четверац у саставу Ћурковић Михајло – Лажетић Вук – Вујичић Вук – Туцкешић Марко. На деоници од 500м златну медаљу освојио је и Драгосављевић Страхиња у кајаку једноседу. До злата је довеслала и Бацељ Дина у трци јуниорки, такође на 500м. Дина Бацељ је и у трци двоседа завршила као првопласирана на истој деоници, веслајући са Парошки Андреом. У трци четевраца на овој дистанци „Tarkett“ је имао две посаде, и обе су освојиле медаље, златну искусни четверац у саставу: Вјештица Вељко – Бајилов Сергеј – Јаковљевић Лука – Драгосављевић Страхиња, док је четеврац у саставу Ћурковић Михајло – Лажетић Вук – Вујичић Вук- Туцкешић Марко иако млађи ипак довеслао до бронзаног одличја.

Најкраћа, уједно и најинтересантинија деоница од 200м донела је још нових медаља. У трци једноседа Јаковљевић Лука је први прешао линију циља и окитио се златном медаљом. Златну медаљу у једноседу у женској конкуренцији, освојила је и Парошки Андреа. Андреа је са Ањом Кајтез довеслала до сребрне медаље у трци двоседа, док је мушки двосед у саставу Јаковљевић Лука- Драгосављевић Страхиња освојио још једну златну медаљу. Укупно освојених 12 медаља у јуниорској конкуреницији, обезбедило је кајак кану клубу „Таркетт“ убедљиво прво место у категорији јуниора.

У сениорској категорији, освојено је укупно 9 медаља, што је у екипном пласману ове категорије било довољно да се „Tarkett“ нађе на другом месту на табели. На деоници од 1000м, двосед у саставу Вјештица Вељко – Зорић Миленко, освојио је сребрну медаљу. Станојев Дуња довеслала је до сребрног одличја у једноседу на деоници од 500м. На истој овој деоници Дуња Станојев и Бацељ Дина потврдиле су свој квалитет освојивши златну медаљу. Четверац у саставу Вјештица Вељко- Зорић Миленко- Векић Стефан- Драгосављевић Страхиња донео је „Tarkett“-у још једну златну медаљу.

Најкраћа деоница од 200м, донела је у сениорској категорији и највише медаља. У трци једноседа Драгосављевић Страхиња први је прешао циљну линију и тиме освојио златну медаљу. У једноседу сениорки „Tarkett“ је имао две представнице, Станојев Дуњу која је освојила златну медаљу и Парошки Андреу која се нашла одма иза ње и дошла до сребрног одличја. Међутим у трци двоседа, Парошки Андреа је са Кајтез Ањом дошла до златне медаље. Ни у последњој трци на овом такмичењу „Tarkett“ није остао без медаље, у трци четвераца на 200м, Јаковљевић Лука – Икић Дамир – Јефтић Михајло – Драгосављевић Страхиња окитио се бронзаном медаљом.

На Првенству Војводине, постигнут је фантастичан резултат. Јуниори и сениори настављају даље са припремама за такмичења која их очекују у току сезоне, док млађи пионири, пионири и кадети већ следећег викенда, односно 24.06. такође на језеру Тиквара, поново учествују на 2. колу Мини кајак лиге, Пионирске лиге и Лиге Олимпијских нада.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here