Четворо кајакаша из Бачке Паланке међу стипендистима

Марко Драгосављевић, Дуња Станојев, Страхиња Драгосављевић и Стефан Векић

Свечано потписивање уговора између Министарства спорта и спортиста одржано је 11. маја у „Палати Србија“ чији је домаћин био министар спорта у Влади Републике Србије Зоран Гајић.

Поред више од 400 спортиста овом чину присуствовали су министарка за бригу о породици Дарија Кисић и министар без портфеља Новица Тончев, затим председници и представници спортских савеза наше земље, високи званичници спорта у Србији, као и прослављени спортисти, тренери, селектори репрезентација.

Држава Србија и Министарство спорта снажно подржавају развој спорта и неговање талената, одрастање и неговање нове генерације спортиста која ће заменити старе. Томе у прилог сведочи и чињеница да се број стипендираних спортиста повећава из године у годину. Са задовољством вас обавештавам да ће у 2023. години Министарство спорта оборити рекорд када је број стипендиста у питању. Укупно 424 врхунских спортиста аматера из 52 национална гранска спортска савеза на основу остварених резултата из 2022. године биће стипендирано. Заслужних спортиста има 119, спортиста међународног ранга 141, док је укупан број спортиста националног ранга 164 – истиче министар спорта Зоран Гајић.

Укупна вредност додељених стипендија за које ће Министарство спорта Владе Републике Србије обезбедити неопходна средства износи 378,5 милиона динара. У препуној сали “Србија” било је и петнаест кајакашких репрезентативаца, од којих четири из Бачке Паланке. Добитници стипендија су Марко Драгосављевић, Дуња Станојев, Страхиња Драгосављевић и Стефан Векић. Међу осталим кајакашима су се нашли: Марко Новаковић, Бојан Зделар, Стефан Врдољак, Милица Новаковић, Кристина Бедеч, Марија Достанић, Анђело Џомбета, Михаило Суботић, Ервин Холперт, Бранко Лагунџић и Владимир Торубаров.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here