Gužva za mesto u Tokiju za koje se izborio Strahinja Stefanović

Collagenfix Kup Srbije pun uzbuđenja.

688
Foto: Privatna arhiva

Dosta uzbuđenja viđeno je na Savskom jezeru na Adi Ciganliji na Collagenfix Kupu Srbije. Za dva dana takmičenja 130 učesnika izveslalo je 80 trka u tri starosne kategorije (kadeti, juniori, seniori) na tri distance (1000, 200 i 500 metara).


Najviše pažnje privukla su tri finala u seniorskoj konkurenciji u olimpijskim disciplinama.
Najviše uzbuđenja viđeno je na trci seniora na 200 metara. Trijumfovao je Marko Novaković, ispred Marka Dragosavljevića, dok je treće mesto zauzeo Nebojša Grujić.

Trka na 200 metara u konkurenciji seniora osim prestiža osvajanja medalje, sa sobom je nosila i ulazak u konkurenciju za izazivača svetskom vicešampionu iz Segedina, Strahinji Stefanoviću. Naime, Stefanović je na poslednjem šampionatu sveta 2019. izborio kvotu za srpski kajak u K1-200, ali će kroz nacionalna izborna takmičenja biti odlučeno koji će od naših najboljih sprintera braniti boje Srbije u Tokiju.

Nastup KKK „Tarkett“ na Collagenfix Kupu Srbije

Jedini osvajač medalje iz bačkopalanačkog Tarketta u kategoriji seniora je Marko Dragosavljević, drugo mesto u K-1 na 200m i treće mesto u K-1 na 400m.

Kod juniorki Dunja Stanojev je osvojila dva prva mesta u disciplinama K-1 na distance od 200m i 500m dok je Jovana Mladenović osvojila dva treća mesta na istim deonicama.

Dina Bacelj je zablistala u kategoriji kadetkinja osvojvši dva zlatna odličja na deonicama od 1.000m i 500m, a Strahinja Dragosavljević je poneo zlatno odličje sa deonice od
500m.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here