Нова медаља за бачкопаланачког кајакаша Марка Драгосављевића

Србијо, буди поносна! Марко Драгосављевић и Милица Новаковић блистају на Европским играма, нове две медаље за нашу државу

Фото: Screenshot/Sportal.rs

Српски кајакаш Марко Драгосављевић имао је доста успеха у суботу на Европском првенству у Кракову. Марко је у трци К1 на 500 метара заузео треће место и то после праве драме у финишу.


Четврти дан Европских игара и нови сјајни успеси наших кајакаша. У суботу смо имали двоје наших представника у финалу и то су се обоје такмичили у трци К1 на 500 метара.

Милица Новаковић је веслала прва. Српска кајакашица је са временом од 1:50.892 заузела треће место, а испред ње су биле Алида Газсо, која је са временом од 1:49.642 дошла до сребрног одличја, док се златом окитила Данкиња Ема Јоргенсен (1:49.494).

Милици је ово друга медаља на Европским играма у појединачној конкуренцији, пошто је у петак такође остварила изванредан успех. Она је у трци К1 на 200 метара била друга.

Нова медаља за Марка Драгосављевића

Српски кајакаш Марко Драгосављевић такође је имао доста успеха у суботу. Марко је у трци К1 на 500 метара заузео треће место и то после праве драме у финишу.

Од почетка трке српски кајакаш је сјајно веслао и био је претежно на другој позицији. Међутим пред сам крај га је престигао Португалац Фернандо Пимента, те је Драгосављевић заузео треће место временом 1:37.806.

Други је био поменути Португалац, док је злато освојио Мађар Адам Варга.

Кајакаши Марко Драгосављевић и Ервин Холперт освојили прву медаљу за Србију на Европским играма!

Наш мушки двосед К2 500 у саставу Марко Драгосављевић и Ервин Холперт освојио је прву медаљу за Србију на Европским играма Краков Малополска 2023!

Марко Драгосављевић и Ервин Холперт освојили су бронзану медаљу заузевши треће место у трци К2 500м временом 1:29.855. Наши кајакаши су тако обезбедили и прву медаљу за Тим Србија на овогодишњим Европским играма које истовремено представљају и Европско првенство у кајаку.

Кајакаши без успеха на европским такмичењима од 2018. године

Србија има разлога за славље – кајакаши су се напокон вратили тамо где им је место.

Последњи успех наших кајакаша на европским такмичењима био је пре пет година. Тада је на Европском првенству одржаном у Београду Србија освојила три медаље.

Златним одличјем окитио се двосед у саставу Марко Томићевић и Миленко Зорић, пошто су били најбољи у трци на 1000 метара. Сребрини су били Марко Новаковић и Небојша Грујић, док је бронзу освојио Марко Томићевић.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here