„Император, чаробњак, звер“: Овако светски медији представљају Николу Јокића

Српски центар својим потезима одушевио је навијаче, али и медије

Кошаркаши Денвер Нагетса у првом великом финалу НБА лиге у историји франшизе савладали су Мајами хит 104:93, а најбољи појединац меча био је српски кошаркаш Никола Јокић.

Нови трипл дабл, и меч за историју, потпуно је залудое и светскемедије који у хвалоспевима представљају „чудо из Сомбора“. Тако, престижна шпанска „Марка“ доноси текст о Србину под насловом: „Звер је стигла: Јокић плесао са Мајамијем на путу до финала“.

У тексту се истиче учинак од 27 поена, 14 асистенција и 10 скокова, али и игра центра Денвера.

И шпански „Ас“ најлепшим рчелима описује Јокића и ставља га у први план. Тако, овај лист србина назива „Чаробњаком“ који је успео да свој тим доведе до финала и слави у првом дуелу.

Са ништа мање поштовања према Николи су и Итлаијани. „Gatzzeta dello Sport“ доноси наслов: „Император Јокић“ и истиче двоструког МВП-а као кључни фактор победе у првом дуелу против Мајамија.

Оно што је посебно занимлојиво, Британци, којима кошарка није у фокусу, и скоро да о њој не пишу, доносе извештаје са НБА финала. „The Guardian“ објављује наслов: „Император Јокић блистао у мечу Нагетса против хита“.

Све у свему, у целој Европи и свету кошарка коју Јокић игра је, коначно, препозната, а оно што је најбитније за навијаче у Србији јесте да да је још три корака остало до титуле за српског кошаркаша.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here