Јокић додао гас у последњој четвртини и појурио историју (ВИДЕО)

Српски центар минут и по пре краја уписао 10. асистенцију и остварио 21. трипл-дабл у сезони

Фото: Принтскрин (YouTube/ESPN)

Денвер дочекује Ол Стар викенд у одличном расположењу. Рутински савладавши Далас (118:109), екипа Нагетса везала је трећу победу и учврстила се на лидерској позицији Западне конференције, а Никола Јокић, човек чије мајсторије сви жељно ишчекују на Ол Стару, имао је великог удела и у слављу над Мавериксима.


Нису јучерашње биле баш по Јокићевим стандардима, али трипл-дабл ни овог пута није изостао (14 поена, 13 скокова 10 асистенција), његов 21. ове сезоне, а као по правилу када српски центар све три најзначајније статистичке колоне испуни двоцифреним бројкама – Денвер не губи. Заправо, рачунајући и прошлу сезону, била је ово 25. узастопна победа Нагетса у којој је Јокић остварио трипл-дабл. Двоструки узастопни МВП је тако ушао у историју НБА лиге претекавши у овом параметру Меџика Џонсона и Лејкерсе из периода од 1984. до 1987. године.

Мада је врло лако могло да се догоди да сусрет са историјом причека још неко време. Јокић није силио, „узео је“ свега девет шутева (погодио шест) из игре, а све до седам и по минута пре краја утакмице имао је само пет асистенција. Ипак, упркос томе што је меч одавно већ био решен, одлучио је да остане на паркету и „поправи“ и трећу од три најважније статистичке колоне. И успео је на око минут и по пре краја додавањем за Бруса Брауна.

Када је пак реч о поенима, Јокић је вечерас био тек трећи најефикаснији кошаркаш Денвера. Џеф Грин је убацио 24, Мајкл Портер Џуниор 22, а Кентавијус Колдвел Поуп је стао уз раме Џокеру са 14, чиме су још једном показали српском центру да може да се ослони на њих ове сезоне, што ранијих година и није био случај тако често.

Далас је с друге стране после два тесна пораза овог пута положио оружје без практично икакве неизвесности. Делом и због тога што Кајри Ирвинг, који је бриљирао од недавног доласка у клуб, одсуствовао због повреде. У његовом одсуству Лука Дончић је преузео сву одговорност на себе и испоручио 37 поена, забележио 9 асистенција и четири скока, али ни то није било довољно Даласу да прекине мини серију од два пораза. Сада је већ на три.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here