Јокић на путу ка новој МВП титули

Остварио 90. трипл-дабл у каријери

Фото: Принтскрин/Инстаграм/jokicnikolaofficial

Никола Јокић је остварио 14. трипл дабл у сезони, Денвер је уписао 14. победу када Србин има двоцифрен учинак у три статистичке категорије.


Нагетси су савладали Минесоту у узбудљивој завршници 122:118 и осамили се на челу Запада НБА лиге испред Мемфиса.

Још једну бруталну партију имао је српски ас. Уписао је 31 поен, имао 11 и 13 асистенција, укључујући и ону при резултату 120:118 када је Гордону осало само да закуца и овери победу Нагетса.

Никола сада има 90 трипл даблова у каријери, а како је кренуо можда и до краја ове сезоне остварити јубиларни 100. Убедљиво је најбољи по овом параметру и лиги, а једини поред њега који је двоцифрен у овој категорији у овој сезони је Лука Дончић са 10.

Денвер је до тријумфа дошао тешком муком. Већим делом меча водила је Минесота, а Јокић је због проблема са фауловима пропустио добар део друге и треће четвртине. Минесота је то максимално експлоатиасала и имала од шест до осам поена вишка.

Ипак, у самом финишу, Денвер је стегао одбрану. Од резултата 113:118 нису дозволили ривалу ниједан поен. Јокић је покренуо серију са линије слободних бацања, наставио је Мареј тројком и двојком, а тачку је ставио поменути Гордон.

Јокић је поставио и још један рекорд. Надмашио је Алекса Инглиша, који је до данас држао рекорд по броју асистенција у историји Денвера. Србин је надмашио његових 3680 успешних додавања.

Џамал Мареј је имао 28 поена, а Браун 16 поена. За Минесоту без центарског тандема Гобер, Таунса најефикаснији је био Мекданијелс да 18 поена.

У последњем мечу вечери Сакраменто је у Лос Анђелесу победио Лејкерсе 116:111. Фокс је имао 31 поена, а Барнс 20 за победнике, док је Лејкерсима није помогао ни сјајни Леброн Џејмс са 32 поена, осам скокова и девет асистенција.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here