Бруксби елиминисао Руда у другом колу Аустралијан опена

Сензација у Мелбурну

Фото: Printscreen/ausopen.com

Амерички тенисер Џенсон Бруксби пласирао се данас у треће коло Отвореног првенства Аустралије, пошто је у Мелбурну победио трећег играча света Каспера Руда са 6:3, 7:5, 6:7 (4), 6:2.


Бруксби, 39. играч света, до победе над норвешким играчем и другим носиоцем дошао је за три сата и 55 минута.

Први сет Бруксби осваја са два направљена брејка у седмом и деветом гему. Први до брејка у другом сету долази Руд, али већ у наредном четвртом гему Бруксби стиже до изједначења.

Сет је одлучен у 12. гему, када амерички тенисер користи брејк лопту.

Бруксби је у трећем сету водио са 5:2, а у деветом гему на свој сервис имао је три меч лопте. Ипак Руд је успео да продужи дуел и потом у тај-брејку искористи четврту сет лопту (7:4).

У четвртом сету виђена су четири брејка, од чега је три направио Бруксби за пласман у треће коло у којем чека сународника Томија Пола, који је савладао Шпанца Алехандра Давидовича Фокину са 6:2, 2:6, 6:7 (4), 6:3, 6:4.

Шести тенисер Рус Андреј Рубљов до трећег кола је дошао победом над финским играчем Емилом Русувуоријем са 6:2, 6:4, 6:7 (2), 6:3.

Рубљов у наредној фази игра са 30. тенисером света Британцем Данијелом Евансом, који је био бољи од Француза Жеремија Шардија са 6:4, 6:4, 6:1.

Пласман у треће коло изборили су и амерички тенисери Џефри Џон Волф и Бен Шелтон. Волф је елиминисао 26. играча на АТП листи Аргентинца Дијега Шварцмана (6:1, 6:4, 6:4), док је Шелтон победио Чилеанца Николаса Јарија са 7:6 (3), 7:6 (3), 7:5.

Новак Ђоковић је апсолутни фаворит против Француза Куакоа и све осим сигурне победе би био велики шок. Тај меч се игра данас у 9.00 на „Род Лејвер арени“.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here