Јокић тројком две десетинке пре краја срушио Орландо! (ВИДЕО)

Никола Јокић се вратио на терен после меча паузе због повреде руке и одмах заблистао у пуном сјају

Никола Јокић је поново потврдио класу. Вратио се на терен после меча паузе због повреде руке и одмах заблистао у пуном сјају. Двоструки узастопни МВП донео је победу Денвер Нагетсима против Орландо Меџика у НБА каравану 119:116 тројком на две десетинке пре краја меча.


Повео је Џамал Мареј последњи напад за тренутно водећи тим Запада на 15 секунди до краја. Додао је лопту Јокић, који је успео да се баци уназад и из тешке позиције погодио тројку за шесту везану победу Денвера, осму у последњих девет утакмица.

Српски ас је утакмицу завршио са 12. трипл даблом у сезони. Имао је 17 поена, уз шут из игре 8/11, а занимљиво је да је тројке пре одлучујућег поготка, гађао 0/3. Никола је утакмицу завршио и са 14 асистенција и 10 скокова.

Није деловало да ће меч ући у узбудљиву завршницу јер је Денвер на полувремену имао 15 поена разлике 69:54. Била је то највећа предност тима из Колорада.

Међутим, Орландо је у наставку заиграо много боље и постепено смањивао предност ривала. На минут и осам секунди пре краја чак су и водили 115:112. Гордон је са четири везана поена донео Денверу минималних 116:115, а онда је Фулц погодио једно бацање за изједначење. Уследио је спектакуларан кош Јокића за победу.

Најефикаснији у Денверу био је Гордон са 25 поена, док је Џамал Мареј бројао до 18. Код Меџика су се истакли Фулц са 20, Вагнер са 19 и први пик са прошлогодишње драфта Банкеро са 18 поена.

Нагетси у ноћи између уторка и среде дочекује Портланд Трејл Блејзерсе.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here