Јокићеви Нагетси на корак од финала НБА лиге

Никола Јокић није имао своје вече, мучио се са личним грешкама, али је до краја успео да пронађе ритам и допринесе свом тиму са 24 поена, 8 скокова и 6 асистенција.

Фото: Принтскрин (Инстаграм/jokicnikolaofficial)

Кошаркаши Денвер Нагетса победили су на гостовању у Лос Анђелесу домаће Лејкерсе резултатом 119:108 у трећем дуелу финала Западне конференције НБА лиге.

За Јокићеве Нагетсе синоћни меч је био тежак, али су на крају ипак извојевали победу.

Никола Јокић није имао своје вече, мучио се са личним грешкама, али је до краја успео да пронађе ритам и допринесе свом тиму са 24 поена, 8 скокова и 6 асистенција.

Уз то, играче Денвера је служио шут за три поена, посебно у кључним тренуцима меча, што им је на крају донело овај важан тријумф.

Код Лејкерса су се истакли Ентони Дејвис са 28 поена и 18 скокова, Леброн Џејмс је имао 23 коша и 12 асистенција, Остин Ривс је такође стао на 23 поена, а Руи Хачимура на 13.

Преломни моменат се догодио средином последње четвртине.

Иако су гости водили већи део меча, Лејкерси су успели да поведу 94:93, и то највише захваљујући Џејмсу, који је после 22 везана промашаја за три поена, погодио два заредом.

Победа домаћих је изостала пре свега захваљујући расположеном Џамалу Мареју који је надахнуто одиграо прво полувреме, а до краја утакмице забележио скор од 37 поена, пренео је Танјуг.

Трећи меч за финала Западне конференције у Лос Анђелесу су пратиле велике светске филмске звезде, између осталих Џек Никлсон, Дензел Вошингтон, Еди Марфи и други.

Тим Мајкла Мелоуна за два дана на истом месту имаће прву од четири „меч лопте”.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here