Нестварна победа баскеташа против САД – Србија одбранила светску титулу!

Зна се ко игра најбољи баскет!

БЕЧ – Мушка репрезентација Србије у баскету 3×3 одбранила је титулу светског шампиона, пошто је данас у финалу Светског првенства у Бечу победила селекцију Сједињених Америчких Држава резултатом 21:19. Летонија је бронзана после победе 22:12 над Бразилом. У женској конкуренцији Американке су дошле до злата победом над Француском 16:12.
баскет44444

Србија је до шестог злата у историји СП стигла после великог преокрета у финишу меча. Селекција САД је водила 19:15, али је Србија преокретом стигла до тријумфа и одбранила титулу освојену прошле године у Антверпену.

За Србију су играли Дејан Мајсторовић, Марко Бранковић, Михаило Васић и Страхиња Стојачић. Српска селекција је имала велику подршку навијача са трибина у Бечу, а по завршетку меча чуле су се српске песме, а између осталих и „Марш на Дрину“.

Ово је шесто злато за Србију на СП. Баскет селекција Србије је у историји СП освојила и једну сребрну медаљу и једно четврто место.

Сви освајачи медаља са СП изборили су пласман у квалификације за турнир за Олимпијске игре у Паризу наредне године.

Србија је у првом полуфиналу победила Летонију 21:18, док је селекција САД у другом полуфиналу била боља од Бразила 21:17.

Најефикаснији у селекцији Србије био је Страхиња Стојачић са 12 поена (пет двојки), Дејан Мајсторовић и Марко Бранковић су убацили по четири, а Михаило Васић само један.

Страхиња Стојачић, Михаило Васић, Марко Бранковић и Дејан Мајсторовић су одличном игром савладали Летонце.

Србија је боље отворила меч и дуго држала предност између два и четири поена, али је званични олимпијски шампион успео да преокрене и поведе 11:10.

Није то поколебало репрезентативце Србије који су успели да поврате предност и стигну поново до плус три (17:14 и 19:16) и на крају остваре велику победу.

„Ово је невроватно. Честитам Летонији на борби и сјајној утакмици. Желим да се захвалим овој сјајној публици која нас је бодрила све време. Стојачић је показао да је најбољи. Аплауз за њега, ми смо ту да испратимо. Идемо корак по корак, као што смо ишли и кроз цело такмичење. Желимо да одбранимо титулу овде у Бечу“, рекао је репрезентативац Србије Марко Бранковић, пренео је сајт КСС.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here