Шампионке и вицешампионке – ОК Warriors

Велики успех - пласман међу 20 најбољих екипа у Војводини и то са две селекције

Одбојкашки клуб Warriors остварио је велики успех изборивши пласман међу 20 најбољих екипа у Војводини и то са две селекције млађих узрасних категорија.

Када смо 2014-е године одлучили да оснујемо наш клуб, јасан акценат смо ставили на рад са млађим категоријама, напомињу у клубу.

После 10 година постојања клуба и 10 година ишчекивања на редовне термине, са којима генерално у нашем граду сви спортски клубови имају проблем, због малог броја спортских сала и јавних тендера за термине, успели смо да дођемо до истих, захваљујући управи спортске хале „Тиквара“ која је препознала наш дугогодишњи рад са децом, наше резултате. Они су нам омогућили коришћење стандардних термина, а самим тим нам и пружили могућност да се фокусирамо на рад са свим такмичарским селекцијама (5) у различитим терминима. Сходно том и поред успеха које смо постизали у раду са сениорском селекцијом, која је два пута изборила пласман у виши ранг, као и веома успесним селекцијама школе одбојке, мини одбојке, на ред је дошла и награда за две такмичарске селекције које су ове године дошле до задатог циља.

Наиме, ове сезоне, од пре неколико дана, можемо да се поносимо тиме да смо једини клуб из општине Бачка Паланка, који је изборио пласман у завршницу првенства Војводине при организацији одбојкашког савеза Србије и то са две селекције: претпионирском U12 и пионирском U14.

Претпионирке су у групи са градским ривалима Меркуром и Панонијом биле неприкоснове и са све 4 победе освојиле титулу првака јужне Бачке и тако се пласирале међу 20 најбољих екипа у Војводини. На жребу смо извукли веома тешку групу у којој ћемо се борити за пласман у 8, а после тога се надамо и у 4 најбоље екипе које ће своје такмичење наставити на државном првенству.

У групи нас чекају једна од две првопласиране екипе из Срема, суперлигаши Бановци или Инђија, затим прволигаски клуб Дунав Волеј из Новог Сада, Win Volley из Суботице, као и друголигаска екипа Панчево 013 из Панчева. Ни мало лак посао, али верујемо у нашу децу које ће свој први меч одиграти у Срему, за два викенда – закључују у клубу.

Састав претпионирске шампионске екипе ОК Wарриорс: Капитен екипе Теодора Каракашевић, Мира Миловац, Папић Николина, Зиволић Оливера, Бобак Миона, Каракашевић Милана, Радман Бјанка, Окрајац Ивана, Милана Стајчић, Стефановић Уна, Струхар Милана, Косовац Ленка, Пилиповић Лена, Руњо Невена, Батас Емили, Лана Иванковић. Тренери: Давор Каракашевић и Слободан Бокан.

Састав вицешампионске пионирске екипе која је наступала у сезони 2023/24: Капитен Зорана Мијаљковић, Бадањац Јелана, Мерњик Милица, Мерњик Анђела, Салаји Уна, Петрић Николина, Ковацевић Лана, Радман Бјанка, Миловац Мира, Каракасевић Теодора, Папић Николина, Зиволић Оливера, Пушкић Николина, Кашиковић Ива, Ђорђевић Ана, Драгана Драшко, Поповић Лара, Лешков Јована, Петровић Дуња, Миона Милованчевић, Вулетин Теодора. Тренери: Бокан Слободан и Давор Каракашевић.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here