Србија у финалу Мундобаскета!

Браво Србија!

Фото: EPA

МАНИЛА – Кошаркашка репрезентација Србије је у полуфиналу Светског првенства победила репрезентацију Канаде резултатом 95:86.


Изабраници Светислава Пешића били су доминантни током читавог меча. Резултат по четвртинама је био 23:15, 29:24, 23:24, 20:23. Најефикаснији у тиму Србије био је Богдановић са 23 поена, а пратили су га Милутинов и Добрић са по 16.

Прво полувреме Србија је играла одлично, са чврстом одбраном и ефикасним нападом, што се одразило и на резултат, па су „Орлови“ на паузу отишли при резултату 52:39. У трећој четвртини Канада се вратила у меч и успела да смањи предност. Ипак, Србији су стигле тројке када је било најпотребније – Маринковић и Гудурић су погађали на крају трећег периода. На старту последње четвртине фуриозно су заиграли репрезентативци Србије. Већ на почетку одвојили су се „Орлови“ на 15 поена предности, али је уследило неколико лаких кошева за Канаду. Ипак, када је требало, играчи су успевали да повуку тим напред. Такав случај је био четири минута пре краја, када је капитен Богдановић преузео одговорност на себе и шутирао за три поена. Два минута касније је Богдановић пресекао напад Канађана и погодио, одвојивши Србију на 16 поена предности. Показало се да је то недостижан резултат.

Србија ће се у недељу борити за наслов Светског првака против победника друге полуфиналне утакмице у којој се од 14:40 часова састају САД и Немачка.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here