Трипл-дабл Јокића – Денвер уништио Финикс и пласирао се у финале Запада! (ВИДЕО)

Кошаркаши Денвер Нагетса победили су Финикс Сансе 125:100, у шестој утакмици полуфинала Запада, чиме су се пласирали у финале Конференције.

Нагетси су савладали Сансе резултатом 4-2 у серији и у борби за велико финале играће против бољег из дуела Голден Стејт Вориорси – Лос Анђелес Лејкерси (2-3).

Никола Јокић одиграо је одличну утакмицу – 32 поена, 10 скокова, 12 асистенција – која је решена још у првом полувремену које су Нагетси добили +30, 51:81.

Одличну утакмицу у тиму Денвера одиграо је и Џамал Мареј постигавши 26 поена, уз четири скока, асистенције и украдене лопте. Калдвел-Поуп убацио је 21 поен, Б. Браун 13, а Портер јуниор 10 поена.

У пораженом тиму Пејн је био најефикаснији са 31 поеном, Дурент је постигао 23, а Девин Букер свега 12 поена. Санси су играли без Диандреа Ејтона и, сада већ, нажалост редовно повређеног Криса Пола.

 

https://www.youtube.com/watch?v=-e2rcWinYuc&t=13s&ab_channel=NBAonESPN

Денвер је сјајно одиграо завршницу прве четвртине, серијом 17:0 завршили су први период и после дванаест минута игре имали су осамнаест поена предности, 26:44.

Јокић је на крају прве деонице учествовао у 26 поена Нагетса (14 поена + 5 асистенција), баш колико је постигла и цела екипа Финикса у првој четвртини.

Нагетси су наставили у истом ритму, енергију с краја прве пренели су у другу четвртину и предност је само расла. Сансима се десио „деја ву“, односно реприза прошлогодишње седме утакмице против Даласа када су на полувремену губили 30 разлике (27:57).

Овога пута није био идентичан резултат, али је била иста разлика. Денвер је са чак +30 отишао на петнаестоминутну паузу, чиме је утакмица практично решена, 51:81.

Санси су боље отворили трећу четвртину, са -30 успели су да смање на -23 и то се Мелоуну није свидело, те је брзо затражио тајм-аут. Ипак, Денвер није допустио велико опуштање и успешно је одржавао предност.

Денвер је рутински одрадио посао до краја утакмице и заслужено се пласирао у финале Западне конференције.

Шеста утакмица између Вориорса и Лејкерса игра се у ноћи између петка и суботе, а екипа из Лос Анђелеса има другу меч лопту у серији (2-3). Уколико Вориорси врате брејк, играће се седма утакмица у Сан Франциску, али о том потом.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here