АО дан 8: Новак почистио домаћег адута

Ђоковић лако изборио пролаз у четвртфинале Аустралијан Опена, Де Минаур освојио само пет гемова

325
Фото: Twitter/Australian Open

Ово је требало Новаку Ђоковићу. Брза победа без много замарања за пролаз у четвртфинале Аустралијан Опена – 6:2, 6:1, 6:2.


Држао се Аустралијанац Алекс де Минаур само у прва четири гема против Новака Ђоковића, а онда је постало јасно колико је квалитет тениса деветоструког освајача овог турнира далеко од лимита домаћег играча.

Новак је на крају првог и почетком другог сета везао девет узастопних гемова, повео 2:0 и рутинском игром до краја успео да обезбеди 13. пласман у четвртфинале првог Гренд слема у сезони.

Чињеница да је меч у Мелбурну трајао нешто мало више од два сата, да временски услови нису били претерано тешки, као и да му ривал није стварао превише проблема веома су важни за Новака Ђоковића који сада има довољно времена да се опорави до наредног меча против Андреја Рубљова, који је на програму у четвртак.

Ниједном у ова три сета 5. играч света није се ухватио за болно место на левој нози, које је и овога пута било увијено стезником, умео је да пронађе ритам који ће сломити ривала, а да са друге стране не потроши много енергије. Натерао је противника да игра највише са основне линије и у таквом развоју догађаја Де Минаур није имао никакве шансе.

Млако издање ривала чак није успело ни да пробуди публику у Мелбурну, која је тек спорадично покушавала да га пробуди, али је све то било недовољно да се иоле озбиљније угрози играч Новаковог реномеа.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here