Ђоковић победио Димитрова, на реду Де Минаур

Новак међу 16 најбољих

Фото: Printscreen

Осим малих проблема у првом сету, Новак Ђоковић је рутински савладао Григора Димитрова 7:6 (9:7), 6:3, 6:4 и изборио место у осмини финала Аустралијан опена. Тамо га чека домаћи адут Алекс Де Минаур, који је савладао Француза Бонзија 3:0 у сетовима.


Први сет је Новак сјајно отворио. Направио је одмах брејк и лако одржавао предност. При резултату 5:3 пропустио је и три сет лопте на сервис Димитрова. Тада је већ почео да показује знаке да га мучи задња ложа.

Изгубио је Србин гем на свој сервис, а онда је на 5:6 дошао у ситуацију да спашава две сет лопте. Извукао се и увео сет у тај брејк.

Повео је Новак 4:1 са два мини брејка вишка. Међутим, поново је уследио пад у игри и Димитров је стигао на 5:5. Ђоковић је дошао до четврте сет лопте на 6:5, али је Бугарин спасио, а онда и сам имао прилику да оконча сет. Није је реализовао. Србин је везао три поена и спектакуларним волејом на мрежи окончао први део игре у своју корист.

Затражио је у паузи медицински тајм аут и онда у другом сету изашао на терен као препорођен. Кретао се много боље. Није искористио три брејк лопте у другом, али јесте одмах прву у шестом гему и врло лако је повео са 2:0 у сетовима.

Све је ишло на Новакову воденицу. На почетку трећег сета прави два брејка и долази до великих 3:0. Вратио је Димитров један брејк за 3:1, али Новак му и трећи пут одузима сервис за 4:1. Димитров ипак није истакао белу заставу. Осваја маратонски гем на Новаков сервис за 4:2, а онда смањује и на 4:3.

Ипак Новак осваја наредни гем и стиже на гем до победе. Бугарин је смањио на 5:4, али више од тога није могао.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here