Надал доживео шокантну елиминацију

Тежак пораз Надала

Фото: Printscreen/Instagram/rafaelnadal

Бранилац титуле у Аустралији Рафаел Надал елиминисан је са првог гренд слема у сезони након што је доживео пораз од Американца Мекензија Мекдоналда у три сета резултатом 6:4, 6:4, 7:5.


Надал се крајем другог сета и повредио, али је успео да пружи жесток отпор у трећем што није било довољно за преокрет. Надал је сада остао без титуле и великог броја бодова, па га сада очекује и велики пад на АТП листи и у најбољем случају може да остане шести.

Сјајно је кренуо Мекдоналд од првог гема и већ на старту одличним ритернима најавио изненађење. Дошао је до брејк лопте коју је одмах искористио, а ту је кренуо и Надалов рат са судијама.

Меч је судила Српкиња Маријана Вељовић којој се Надал у првом гему пожалио да су светла на стадиону прејака.

Мекензи је са друге стране насавио да игра сјајно и у наредном гему је потврдио брејк, а у петом успео да по други пут одузме сервис Надалу. То је разбеснело Шпанца који је кренуо да се свађа са Маријаном Вељовић.

Шпанац није био задовољан што му судија из Србије пребрзо пушта време за сервис, јер он губи по 6-7 секунди да оде по пешкире које више не доносе дечаци и девојчице. Кратко му је одговорила Маријана и наставила да ради свој посао, а Надал је потом успео да врати један брејк и унесе драму у први сет,

Ипак, Американац је остао довољно прибран и сачувао је сервис до краја првог сета за предност од 1:0.

Фуриозно је кренуо и у други сет и одмах на старту направио брејк и повео са 2:0, а у трећем гему је пропустио још једну брејк прилику. То као да је дало крила Надалу који је успео да врати брејк и изједначи у другом сету.

Водила се велика борба до седмог гема, када је Мекдоналд поново одузео сервис ривалу, а потом потврдио брејк за 5:3.

Тада је Надал затражио медицински тајм-аут јер је било видно да има проблем са кретањем због поврде препоне, а његова супруга Ћиска се расплакала у ложи.

Након одласка у свлачионицу и десетак минута паузе, меч је настављен, а Мекдоналд је успео да поведе са 2:0.

Било је јасно тада да Надал нема никаве шансе за преокрет.

Није могао да се креће и игра озбиљније размене и само га је сјајан сервис држао у игри током трећег сета. Међутим, када је Мекдоналд схватио да само треба да буде агресиван на ритерну, уследио је брејк у 11. гему, а потом и победа за највећи тријумф у каријери.

Мекдоналд ће у трећем колу играти против бољег из дуела између Нишиоке и Шврчине.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here