Одржан меморијални турнир „Зоран Поповић Поп“

Одазвало се 30 шахиста, Драган Чича најбољи

448
Фото: Фејсбук

ГАЈДОБРА – У недељу (27.03.) у ресторану „Вележ“ у Гајдобри одржан је значајан шаховски догађај. У знак сећања на недавно преминулог члана ШК „Херцеговац“ одржан је брзопотезни позивни турнир под називом „Меморијал Зоран Поповић Поп“.


На турнир су позвани представници свих општинских клубова, затим клубова пријатеља као и оних клубова са којима је покојни Зоран блиско сарађивао. На стартној листи појавило се 30 такмичара међу којима су били такмичари из оба паланачка клуба, из обровачког, товаришког, затим клубова из Младенова, Селенче, Бача, Бачког Петровца, Бачког Доброг Поља, Србобрана и наравно клуба домаћина.

Прво место и нагаду од 4.000 динара освојио је Драган Чича из гајдобранског „Херцеговца“ сакупивши 8,5 поена. Друго место и награда од 3.000 динара припала је овосезонском појачању Гајдобрана шеснаестогодишњем Алекси Алимпићу који је освојио само пола поена мање. Са 7,5 поена трећи је кроз циљ прошао још један представник клуба домаћина Страхиња Ђурнић који је добио награду од 2.000 динара.

Коначно четврто место и награду од 1.000 динара заслужио је ФИДЕ мајстор Мирко Кокеза нови члан „Сутјеске“ из Бачког Доброг Поља са освојених 7 поена колико су имали и Добривој Поповић из „Војводине“ из Товаришева и Синиша Парошки члан ШК „Србобран“, али су имали слабији бухолц коефицијент. Даље су следили Александар Дукић и Небојша Павков са 6,5 поена, затим Давид Менчик, Славиша Врањеш, Златко Парницки, Стипа Дермишек, Душан Пуача, Драган Игњатовић, Милан Кончар и Бранко Завишић са по 6 поена и тако даље.

Играло се једанаест кола по швајцарском систему паровања са темпом игре пет минута по играчу за целу партију. Да све буде по правилима потрудио се национални судија Миланко Ћировић. Након поделе награда и дружења као и евоцирања успомена на покојног Зорана, љубазно особље ресторана „Вележ“ послужило је све учеснике пригодним ручком.

Организатори турнира били су породица Поповић, ресторан „Вележ“ и ШК „Херцеговац“. Поред поменутог ресторана спонзори турнира су били и Месна заједница Гајдобра, месара „Дрљача“ из Бачке Паланке, а турнир је помогао и познати гајдобрански архитекта господин Срето Праменко. Чињеница да су сви позвани клубови имали своје представнике говори довољно о томе колико је покојни Зоран Поповић Поп био уважен и поштован и као човек и као шахиста. То оправдава жељу организатора да овај турнир постане традиционалан како би се сачувала успомена на Зорана истинску легенду ШК „Херцеговац“ из Гајдобре.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here