Одржана појединачна “Штукијада” у Вајској

Друго место освојио је Здравко Шијачић из Товаришева

ФОТО: Телеграф / Победници четврте појединачне "Штукијаде"

Појединачни улов првопласираног Жигрија од 5.700 грама уједно је и нови рекорд писте “Жива”, а организатори најављују нова екипна такмичења: пету „Златну трокраку удицу“, 21. “Штукијаду” и други „Спин куп“.


Још једно, осмо по реду у 2022. години риболовачко такмичење СРД „Шаран“ из Вајске, четврта појединачна “Штукијада” одржана је на Живи, најлепшој писти у Србији. Иако учесници нису најзадовољнији уловом и као разлоге подбацивања спомињу топло време и јужни ветар, остварени резултати су прави “домаћи задатак за све воде у Србији”.

Поново је повећан рекорд писте, са уловом од 5.700 грама који је остварио првопласирани Далибор Жигри (Вајска). На другом месту, са уловом тежине 5.550 грама је Здравко Шијачић (Товаришево), док је трећепласирани Стеван Адамовић (Вајска) са уловом тежине 3.890 грама.

На вајској “Штукијади” учествује више од 80 екипа, а манифестацију посети преко 200 љубитеља риболова. Ово Спортско риболовачко друштво већ припрема наредну, екипну риболовачку манифестацију на Живи.

Реч је петој Златној трокракој удици чије одржавање је планирано за 5.11. На овом екипном такмичењу (два такмичара на четири штапа) обавезне су годишње дозволе (по потреби и дневне). Окупљање учесника, заједнички доручак и извлачење бројева је од 6 до 7 х, а такмичење траје од 8 до 14 часова. Обезбеђени су пехари, новчане награде и већ чувене Златна, Сребрна и Бронзана трокрака удица за три највеће рибе.

Најављена XXI екипна “Штукијада”

После пете Златне трокраке удице, 20.11. на писти Жива ће бити одржана XXI екипна “Штукијада” (по два риболовца на четири штапа). Поводом захтева великог броја вараличара, СРД “Шаран” Вајска за 27.11. или 4.12. најављује и други Спин куп “Жива” 2022, уколико временски услови дозволе (по повлачењу водене вегетације). Детаље манифестација и пропозиције такмичења заинтересовани учесници могу погледати на фејсбук профилу СРД „Шаран“ Вајска.

Спортско риболовачко друштво “Шаран” из Вајске код Бача основано је 1946. године, а у садашњем правном облику послује од 2002. године. Основано је са циљем да уједини све риболовце Војводине и пружи сваку врсту помоћи. Удружење организује школу риболова за децу до 14 година, као и појединачна и екипна такмичења.

Свим учесницима манифестације желимо још масовније учешће љубитеља риболова и такмичара и још боље резултате.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here