Потврђено: Ђоковић први носилац на Аустралијан опену

Српски тенисер би ипак могао да буде депортован у наредним данима, уколико такву одлуку донесе тамошњи министар за имиграцију.

224
Фото: Beta (Hamish Blair)

Организатори Аустралијан опена саопштили су данас да ће Новак Ђоковић бити први носилац на том гренд слем турниру, који почиње наредног понедељка.


Ђоковић је средином прошле недеље допутовао у Мелбурн после добијеног медицинског изузећа од вакцинације против корона вируса, а одмах по доласку му је укинута виза, након чега је смештен у хотел, који служи као прихватни центар за мигранте.

Федерални суд у Мелбурну је затим у понедељак донео пресуду којом се поништава одлука Владе Аустралије о укидању визе, а Ђоковић је одмах по изласку на слободу отишао на тренинг у Род Лејвер арену.

Српски тенисер би ипак могао да буде депортован у наредним данима, уколико такву одлуку донесе тамошњи министар за имиграцију.

Ђоковић је у досадашњој каријери освојио 20 гренд слем титула, исто колико имају Роџер Федерер и Рафаел Надал, па би својом 10. титулом у Мелбурну могао да постане најуспешнији тенисер по броју титула на највећим турнирима.

Други носилац је Рус Данил Медведев, који је победио Ђоковића прошле године у финалу УС опена, трећи је немачки тенисер Александер Зверев, а затим следе Грк Стефанос Циципас, Рус Андреј Рубљов и Надал.

Аустралијанка Ешли Барти прва тенисерка света потврђена је за првог носиоца Аустралијан опена. Она је до сада освојила две гренд слем титуле, 2019. на Ролан Гаросу, док је прошле године освојила Вимблдон.

Други носилац женског дела турнира је Белорускиња Арина Сабаленка, трећа је Шпанкиња Гарбиње Мугуруса, а у првих пет су још Чехиња Барбора Крејчикова и Гркиња Марија Сакари.

Аустралијан опен одржаће се од 17. до 30. јануара.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here