У Бачкој Паланци сутра ледени дан, зимска служба у приправности

Возачима се саветује опрез и обавезна зимска опрема

1197
Фото: БАП ВЕСТИ

Данас у већем делу Србије падаће снег слабог до умереног интензитета уз додатно повећање висине снежног покривача за око 5 cm, а у брдско-планинским пределима понегде и до 10 cm. Увече престанак падавина.


Јутарња температура од минус четири до један, највиша дневна од минус два до два степена. Минимална температура од -4°C до 0°C, а максимална од -2°C на западу Србије до 3°C у Неготину.

Од среде до петка умерени и јаки јутарњи мразеви. Од среде до петка (12 – 14.01.) умерени и јаки јутарњи мразеви. Дневна температура до четвртка (13.01.) у већини места испод 0 °C – ледени дани, а затим у порасту.

У Бачкој Паланци сутра веома хладно. Јутарња температура -9, максимална дневна -1 степен. Од петка пораст температуре, а током викенда нас очекује сунчано време са температуром око 7 степени.

Због најављених ниских температура постоји могућност појаве местимичне поледице на путевима.  Како сазнајемо од координатора зимске службе у Бачкој Паланци, Душана Ђукића, екипе зимске службе су у приправности и врши се посипање путева сољу због појаве поледице на појединим путевима.

„Имали смо интервенцију у Нештину и Визићу због поледице на путу, тамо је температура нешто нижа у односу на остале делове наше општине. За сад су сви путеви проходни, а екипе су у приправности због најављених ниских температура“, рекао је Ђукић за БАП ВЕСТИ.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here