Сјајни Кецмановић у осмини финала Аустралијан опена

У борби за четвртфинале састаће се са Монфисом

226
Фото: sportklub.rs (AP Photo/Tertius Pickard)

МЕЛБУРН – Српски тенисер Миомир Кецмановић надиграо је Лоренца Сонега у трећем колу Аустралијан опена и пласирао се у осмину финала. У борби за четвртфинале Кецмановић ће се срести са Гаелом Монфисом.


После победе над Томијем Полом у другом колу, Миомир Кецмановић је наставио да ниже успехе каријере пласманом и у осмину финала на отвореном првенству Аустралије.

За победу над 25. носиоцем турнира Кецмановићу је требало три и по сата жестоке борбе да надигра Лоренца Сонега који је двоструко боље пласиран на светској ранг листи тенисера. Кецмановић је добро почео меч освојивши први сет, али је у наставки Италијан дошао до изједначења и тај брејку јер је наш тенисер пропустио неколико шанси да увећа вођство. У наставку Кецмановић није дозволио да му опадне концентрација и сјајном игром је успео да надигра супарника за коначну победу. У изузетно узбудљивом мечу Миомир Кецмановић је у четири сета, 6:4, 6:7(8), 6:2, 7:5, поразио Лоренца Сонега.

У борби за четвртфинале Миомир ће се састати са Гаелом Монфисом који је победио Кристијана Гарина из Чилеа са 3:0 (7:6 (7-4), 6:1, 6:3).

Кецмановић и Монфис су досада само једном одмеравали снаге на терену, у Берсију прошле године Монфис је добио Кецмановића са 4:6, 7:5, 6:3 и нашем тенисеру ће ово бити одлична прилика за реванш и велики успех у каријери.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here