Треће место у Сплиту

Огњен Стојановић учествовао на полумаратонској трци у Далмацији

Фото: Facebook/Ognjen Stojanović

Иако су услови у Далмацији били неповољни, дувао је јак ветар, Огњен Стојановић из Челарева је 26. фебруара учествовао на полумаратонској трци у Сплиту где је освојио треће место са временом 1.08,59 сати.


Стаза у Сплиту није била нимало наивна ни лака, била је дуга нешто више од 21 километра и са успоном од 170 метара надморске висине.

– Уверен сам да имам лични рекорд у ногама у нормалним условима на равној стази, каже Огњен Стојановић и додао да је због тога и задовољан трчањем. – Првих десет километара сам трчао са временом 31,56 минута, а просек до петнаестог километра ми је био 3,12 минута по километру упркос акумулираном успону и јаком ветру. Последња четири километра на „Марјану“ са ветром у прса ми је просек пао на 3,15 минута по километру. На полумаратонској трци у Сплиту је учествовало укупно десет такмичара, а победио је Кенијац Хилари Киптум Мајо. Друго место заузео је
Словенац Домен Дорник, а трећи је био Стојановић.

На крају се наш такмичар захваљује организатору на гостопримству и професионалности.

– Мени све атлетске и уличне трке представљају специфичан тренинг, а бирам их на основу триатлонског календара. Уопште их не бирам на основу наградног фонда, путних трошкова и слично, али човек се заиста осећа добродошао када организатор препозна уложени труд тркача, додао је Стојановић.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here