Настављена доминација Младежићеве

Такмичари Карате академије „Бушидо“ учествовали на сениорском првенству Војводине

Фото: Facebook/Karate akademija Bushido

Најбоља бачкопаланачка каратисткиња из Карате академије „Бушидо“ Бојана Младежић је у суботу (25.02.) постала седми пут сениорски првак Војводине.


Првенство Војводине за сениоре је одржано у Новом Бечеју, а Карате академија „Бушидо“ је на овом такмичењу освојила пет медаља (злато и по два сребра и бронзе).

Поред злата Младежићеве, Бачка Паланка је добила и два сениорска вицешампиона Војводине, а то су још увек јуниори Александар Бошков и ДуњаСтупар. Бронзану медаљу је у мушкој конкуренцији освојио Стефан Дрљача, као и женски ката тим „Бушида“ у саставу Бојана Младежић – Јована Кнежевић –Дуња Ступар. Освајачи медаља са покрајинског сениорског првенства у Новом Бечеју су обезбедили учешће на државном такмичењу за сениоре које се ускоро одржава у Врњачкој Бањи.

Већ сутрадан је Карате академије „Бушидо“ наступила на школском првенству Војводине у Инђији где су Паланчани освојили седам медаља. У конкуренцији средњих школа су Карате академију „Бушидо“ представљали Александар Бошков код ученика првих и других разреда средње школе.

Бошков је освајањем првог места потврдио доминацију и показао да му тренутно нема премца у том узрасту. У конкуренцији ученица истог узраста је Дуња Ступар имала сјајне наступе, али није успела да освоји прво место. Она је у узбудљивом финалу изгубила па је морала да се задовољи сребрним одличјем. Бронзану медаљу је у конкуренцији трећих и четвртих разреда средњих школа освојила Бојана Антић којој је мало недостајало да дође до финала.

Бојана Антић у репесажу није дозволила изненађење и сигурним наступом је освојила треће место. Сва три освајача медаља у конкуренцији средњих школа су ученици Гимназије „20. октобар“. Једну медаљу више (четири укупно) су каратисти „Бушида“ освојили у конкуренцији основних школа. Јунакиња дана је била каратисткиња из ОШ „Десанка Максимовић“ Уна Благојевић која је код ученица седмих и осмих разреда савладала све своје ривалке и освојила златно одличје.

У мушкој конкуренцији у истом узрасту је ученик ОШ „Вук Караџић“ Јован Урошевић имао сјајан наступ иако је био под притиском одличних противника. Ипак, Урошевић је смиреним и сигурним наступима савладао све своје противнике и освојио златну медаљу.

У конкуренцији петих и шестих разреда, Нађа Валашек, ученица ОШ „Здравко Челар“ из Челарева, освојила је бронзану медаљу, а најмлађи такмичар из Бачке Паланке Мирјана Урошевић из ОШ „Вук Караџић“ је у конкуренцији ученица трећих и четвртих разреда такође освојила треће место. Сви освајачи медаља са школског првенства Војводине су изборили пласман на државно школско такмичење.

– На крају бих желео да похвалим и остале наше такмичаре Емили Милић, Јовану Кнежевић, Калину Валашек и Софију Рађеновић које нису разочарале иако нису освојиле медаљу. Напротив, све су се пласирале у четвртфинале и биле надомак освајања одличја и пласмана на државном такмичење, каже Иван Куневски, тренер у Карате академији „Бушидо“.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here