Успех Андреја Брајића на турниру у Новом Саду

Одигран кадетско омладински фестивал Шаховског савеза Србије.

У Новом Саду је, од 8. до 16. априла, одигран кадетско омладински фестивал Шаховског савеза Србије. На турниру је учествовало укупно 223 младих шахиста (140 дечака и 83 девојчице), који су то своје право изборили на регионалним првенствима.


Играчи су били подељени према узрасту, тако да су се дечаци и девојчице такмичили у шест различитих старосних категорија. Победници група ће представљати Србију на првенству Европе и света.

Шах клуб „Бачка Паланка“ је имао своје представнике на овом престижном такмичењу. У категорији до 8 година дечаци, успешно је наступио Андреј Брајић, који је у коначном пласману заузео 3. место са 4,5 освојених поена из 7 партија.

Андреј Брајић
Андреј Брајић

У овој категорији укупно је наступило 16 играча из целе Србије. Цео турнир је Андреј одиграо добро, борећи се за сам врх табеле. Уочи последњег 7. кола Андреј је био 2. на табели са шансама и за првака. У оштрој игри је поражен у 7. колу, али је ипак заузео 3. место.

Ово је велики успех за Андреја Брајића, он је био и међу најмлађим учесницима, са непуних 7 година. Очигледно се ради о веома талентованом и перспективном младом шахист.

У категорији до 10 година наступио је Борис Брајић. У његовој групи је учествовало 20 шахиста и играно је 9 кола по швајцарском систему паровања. Борис је освојио 4,5 поена и пласирао се у средину табеле. Овај турнир ће много значити за ова два млада играча у циљу њиховог напретка и шаховског усавршавања.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here