Успешан наступ Гајдобрана

На осмом шаховском "Купу Светозара Глигорића"

325
Извор: Недељне новине

Некадашње Финале купа Шаховског савеза Србије сада носи назив по нашем великану, па је овогодишње такмичење под називом 8. Куп „Светозара Глигорића“ одржано у хотелу „Престиж“ у Параћину од 31. маја до 3. јуна.


Одазвало се једанаест екипа, а нашу покрајину заступали су прволигаши „НШК“ из Новог Сада и „Југовић“ из Каћа, као и овогодишњи победник Купа Шаховског савеза Војводине, друголигаш „Херцеговац“ из Гајдобре.

Такмичење се одвијало у пет кола по швајцарском систему паровања, а циљну врпцу први су пресекли чланови прволигашке екипе „Јелица“ из Горачића који су сакупили 13 меч бодова и 15 поена. Друго место припало је екипи „Турбина“ из Вреоца са освојених 12 меч бодова и 16 поена, а треће екипи „НШК“ из Новог Сада са такође 12 меч бодова, али са 15 освојених поена.

„Херцеговац“ је крај такмичења дочекао на петом месту готово раме уз раме са четвртопласираним „Југовићем“. Обе екипе сакупиле су по 9 меч бодова, али су Гајдобрани имали 10 поена што је било за пола поена мање од каћког прволигаша.

Узимајући у обзир чињеницу да су Гајдобрани у коначном збиру претекли чак две по рејтингу боље рангиране екипе, наступ нашег састава може се сматрати успешним.

За „Херцеговац“ су наступали: Небојша Павков, Драган Чича, Алекса Алимпић и Жарко Дедијер. Иначе 8. Куп „Светозара Глигорића“ одржао се у оквиру Фестивала Шаховског савеза Србије где су још одржана такмичења у женској конкуренцији као и појединачна првенства Србије у убрзаном и брзопотезном шаху.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here