Završeno ekipno Prvenstvo Vojvodine za žene u Bačkoj Palanci

Šahmatni kružok u eliti

285
Foto: Dnevnik/ Đ. Štrbac

Krajnje neizvesna bila je borba za prvo mesto u okviru Ekipnog prvenstva Vojvodine za žene, održanog u Bačkoj Palanci, u prijatnom ambijentu hotela „Idila“.


Osam ženskih ekipa borilo se za plasman u Prvu ligu Srbije. Prvoligaški status pokušale su da povrate tri ekipe –Šahmatni kružok, Novosadski šahovski klub i Banovci Dunav iz Starih Banovaca. Ostali učesnici bili su: Omladinac iz Novih Banovaca, Senta, Spartak iz Subotice, Bačka Palanka i Dnevnik iz Novog Sada. Da sve bude u najboljem redu pobrinuli su se međunarodni sudija Ratko Pižurica i nacionalni sudija Milanko Ćirović.

Kao što je i bilo očekivano, glavna borba se vodila između novosadskih ekipa Šahmatnog kružoka i NŠK-a. Šahmatni kružok je osvojio pehar i plasirao se u elitu, a za ekipu su nastupale majka i ćerka Irena i Katarina Nestorović i Marija Stanimirović, a pod budnim okom dvojice trenera – intermajstora Dejana Nestorovića i FIDE majstora Danka Bokana, koji je i direktor kluba.

[rev_slider alias=“slider-3″][/rev_slider]

 

Treba odati priznanje i šahistkinjama Novosadskog šahovskog kluba, Svetlani Stojadinov, Danijeli Petrović i Isidori Gaković, za drugo mesto, a ne bi bilo nezasluženo i da su triujfovale. Pokazale su veliku hrabrost i srčanost, igrajući svaku partiju do krajnjih mogućnosti i boreći se čak i onda kada bi drugi odustali. Sigurno je da i njima pripada mesto u prvoligaškom društvu i samo je pitanje vremena kada će to i dokazati za tablom.

Foto: Đ. Štrbac/Pobednička ekipa sa trenerom i direktorom kluba

Bronzana medalja pripala je ekipi koja verovatno ima najduži kontinuitet osvajanja odličja na ovom turniru, ali još uvek bez uspona na pobedničko postolje – Omladincu iz Novih Banovaca. Snaga ovog tima je posebno u mladim kadetkinjama, sestrama Mili i Mini Radenković, kao i u Ivani Vukašin, koje su, uz pomoć nešto iskusnijih Jasmine Milivojević i Ive Uzelac, i ove godine došle do medalje. Biće veoma interesantno videti i naredne godine nastup ovih mladih šahistkinja, posebno u borbi sa već dokazanim šahistkinjama NŠK-a, kao i Somborskog šahovskog kluba, koji je ove godine napustio Prvu ligu Srbije.

Konačni plasman: 1. Šahmatni kružok 13 (11,5), 2. NŠK 13 (11), 3. Omladinac 9 (9,5), 4. Bačka Palanka 7 (5,5), 5. Banovci Dunav 6 (8), 6. Senta 5 (6,5), 7. Spartak 4 (5,5), 8. Dnevnik 0 (2,5).


Pogledaj: Osvojili pet medalja

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here