Ситни славски колачи: Киндер тоблероне и куглице

Брзо се праве, а укус је одличан

Фото: Getty images

Ситни славски колачи су нешто што сваког госта радује, чак више него торта. Данас имамо један предлог, односно рецепт за вас који славите, а то су „Киндер тоблероне“ и „Киндер куглице“.


Ова посластица ће сасвим сигурно прва нестати са тањира јер прелепо изгледа, а о укусу не вреди причати, једноставно пробајте овај рецепт!

Потребно за Киндер тоблероне и куглице:

125 г маслаца или маргарина
300г шећера
100 мл воде
200 г млека у праху ( може и замена )
100 г црне чоколаде
100 г беле чоколаде

Додатак за Киндер куглице:

100 г еурокрема ( или по потреби )
50 г млевеног кекса
50 г млевеног лешника
глазура по жељи

Припрема ситних колача – Киндер тоблерона и куглица:

У мању шерпу ставити маслац, шећер и воду да проври. Док не проври ви изломите белу чоколаду, припремите и црну чоколаду, у троугласти калуп ставите папир за печење, а спремите и млеко у праху.

Поступак припреме је брз, зато је важно све припремити.

Када вам горе поменуте смеса проври, кувајте још само три минута на средњој температури. Склоните са рингле, додајте млеко у праху мутећи миксером. Када се све лепо сједини сипајте пола смесе преко изломљене беле чоколаде, а у други део додајте црну чоколаду. Мешајте док се чоколада не отопи.

У троугласти калуп кашиком стављајте мало црне, па мало беле смесе док не напуните калуп. Оставите да се хлади око два сата у фрижидеру.

Куглице:

Остатак од обе масе спојите. Додајте еурокрем, лешник и кекс и сједините. Маса не треба да се лепи за руке, али не сме ни да се распада. Обликовате куглице оставите у фрижидеру па их прелијте чоколадом.

Ваши ситни славски колачи су спремни за послужење! Пријатно!

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here