Најбоље идеје за уређење дворишта (ФОТО, ВИДЕО)

125826
Фото: Pixabay

Прилагођавање изгледа екстеријера вашег дома је један од начина да се створи простор који одражава вашу личност.


Постоје многе јефтине идеје којима можете да се позабавите и које ће донети високи утицај без високе цене.

Стварање модерне, лепе баште и дворишта не мора да кошта много. У ствари, савремене баште у часописима данас је могуће направити захваљујући креативним дизајнерима који користи материјале и биљке које је лако пронаћи и које су пре свега еколошке.

Будите креативни и осмислите своје јефтине идеје за уређење

Прво, размотрите простор који имате и за шта ћете га користити. Да ли имате велико двориште и да ли волите да проводите време у свом дворишту? Одредите шта желите од свог дворишта и које функције бисте волели да имате. Ми смо окупили неколико јефтиних идеја које ће вам помоћи да креирате двориште у којем ћете уживати.

Користите геометријске шаре приликом уређења

Једна од јефтиних идеја која ствара велики визуелни утицај је употреба финишера и површинског слоја. Ако имате неискоришћени простор тла у вашем дворишту или голу земљу коју желите да прикријете, употреба рециклираног материјала је одлично решење. Направите мозаик по вашем избору. Користите маховину између шавова за већи контраст. Комбинација ова два материјала је врло јефтина и изгледа врло ефектно.

 

Још једна одлична опција за стварање мирисног пута у вашем врту је употреба биљака, лимуна или мајчине душице у вашем мозаику. Ове биљке полако расту, захтевају минимално одржавање, јестиве су и ослобађају леп мирис. Ако треба да креирате пут кроз ваше двориште, ово је једна од најбољих и најјефтнијих идеја.

Потражите резнице од пријатеља

Постоји много врста цвећа и биљака које расту из резница. Пре него што кренете у расадник да купите биљке или саднице питајте пријатеље да вам дају резнице из њиховог врта. Неколико прелепих врста цвећа и биљака дотераће изглед екстеријера вашег дома.

Саксије у вашем врту

Ви вероватно већ имате саксије у којима садите цвеће или биљке. Уколико желите да освежите своје двориште новим саксијама, уместо да купујете нове искористите стару бурад, гуме, сандуке. Промените сврху различитим предметима из домаћинства, старим столицама, столовима, засадите цвеће и додајте дубину и димензију у вашем врту. На овај начин ћете дати визуелну кључну тачку вашој башти.

Још један јефтин али савремени начин да улепшате своје двориште јесте да обојите саксије у смелим бојама. Ако користите саксије од теракоте, потопите их у воду на сат времена пре лакирања бојом.

Вишегодишње биљке

Вишегодишње биљке се враћају из године у годину, док једногодишње биљке живе само једну сезону. Заштитите свој буџет бирајући за своје двориште вишегодишње биљке. Користите украсне траве. Комбинација трава додаће текстуру, боју и модеран изглед вашој башти. Украсна трава помоћи ће да ваш пејзаж изгледа лепо дизајниран и скупо.

Користите шљунак

Шљунак је лак за одржавање, издржљив и релативно јефтин. Користите шљунак на местима где биљке не напредују, где имате проблем са исушивањем тла или у области којој је потребан архитектонски, модеран изглед.

Валовити челик, стари предмети и стари бакар могу се вешто рециклирати у јединствену карактеристику у вашем дворишту. Један од најлакших места за почетак је додавањем неочекиваних материјала вашој огради или зиду у башти.

Будите креативни и искористите јефтине идеје за уређење да улепшате ваше двориште.

 

 

Идеје за намештај од палета

Са доласком лепих, сунчаних дана, наше слободно време најрађе проводимо одмарајући се у својој уређеној башти или тераси. Како би уживање било веће нудимо вам идеје за израду намештаја од палета за башту или терасу.

Намештај од палета ће вам пружити високу удобност без пуно улагања, сем тога овај намештај може оплеменити изглед ваше баште и створити вам још један од омиљених куткова за уживање.

Желите да направите намештај од палета? Ми вам дајемо следеће идеје…

1 коментар

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here