Našao 2,7 miliona dinara, vratio vlasniku i odbio nagradu

830
Foto: Screenshot/RTS

Tridesetdevetogodišnji Vojkan Rajmirović, konobar u Kruševcu, pronašao je torbicu sa 2,7 miliona dinara i vratio vlasnicima. U znak zahvalnosti ponuđena mu je novčana nagrada, koju je odbio.


Zaboravni gosti sedeli su u bašti. Kada su popili piće i otišli, Vojkan je primetio torbicu na stolici, prenosi RTS.

„Uzeo sam torbu, bila je preteška i ostavio je kod mene u nadi da će se neko vratiti. Međutim, prošlo je par sati, niko se nije javljao, ja sam morao da završim smenu i kad sam otvorio torbu, imao sam šta da vidim. Jedino što je preostalo je da pozovem policiju“, priča Rajmirović.

Dok je on davao izjavu u policiji, vlasnici, koji se bave otkupom voća i povrća, tražili su izgubljeni novac. Novac je vraćen, a nalazaču ponuđena nagrada.

Oops...
Slider with alias lela_koz_salon not found.

 

„Na osnovu čega ja da uzmem 15 odsto. Za tri sata čuvanja tašne. To je veliki novac. Malo mi je čudno što stižu poruke, što svi zovu, prijatelji, kolege i kasnije naravno ministar Nebojša Stefanović koji se zahvalio u ime predsednika i celog kabineta“, navodi Rajmirović.

„Ponosni smo na njega. Kažu da ne postoji pošten konobar, ali evo ovo je situacija gde ste videli da postoji“, kaže konobar Milan Srdić.


Pogledaj: Policija ga sprečila da izgovori sudbonosno „da“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here