„Само ми се спава“ и Luke Black представљају Србију у Ливерпулу

Постапокалиптична песма којом је кантаутор желео да упозори, пре свега младе, шта би свет могло да задеси за неколико година, привукла је пажњу жирија у финалу, али и публике.

Напетост, неизвесност, драма – тако би се у три речи могла описати завршница финалне вечери „Песме за Евровизију“ након које је, са две „десетке“ као победник изашао Luke Black.


Овогодишњи фестивал био је занимљив и због тога што је имао много више фаворита него иначе, што се види и у резултатима, пошто победничка композиција није била прва ни код жирија, ни код публике, али је тријумф био неминован.

Победник је, према гласовима и публике и жирија, заузео друго место, али је због несагласја код гласова за друге такмичаре, у збиру имао највише поена (20) и тако дошао до пехара.

Постапокалиптична песма којом је кантаутор желео да упозори, пре свега младе, шта би свет могло да задеси за неколико година, привукла је пажњу жирија у финалу, али и публике.

Прво место и 12 поена по мишљењу публике освојио је Принц са песмом Цвет са Истока, али је разлика између Принца (20.398) и Лука (20.070) била свега 328 гласова, па можемо рећи да су се обојица гледаоцима готово подједнако свидели.

Принц је тако заузео друго место, пошто је од жирија добио шест поена. Исти број поена (18) добила је и најмлађа учесница овогодишње смотре и победница код жирија Нађа са песмом Мој први ожиљак на души, али пошто се предност даје поенима публике, у коначном пласману заузела је треће место.

Неизвесност се, за разлику од прошле године, видела и у нашим студијима у Кошутњаку, где нико није смео да се усуди да процени ко ће победи, упркос томе што су сви имали своје фаворите.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here