Vlada Republike Srpske smanjila cenu goriva

1
851

Vlada Republike Srpske odlučila je danas da smanji cenu goriva, a nova cena će biti od 2,11 do 2,29 KM u zavisnosti od regije, distributera i vrste goriva.

Ministar trgovine i turizma Predrag Gluhaković rekao je da je deo distributera obećao da će sniziti cene goriva za pet feninga.

Iniciraće, kazao je, zajednički sastanak sa ministrom spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirkom Šarovićem i ministrom trgovine FBiH Zlatanom Vujanovićem da bi razgovarali o rešenju pitanja koja se odnose na cenu goriva. Distributeri u Republici Srpskoj razmotriće smanjenje marži koje sad iznose 22 feninga po litru.

„Neki su se već odazvali pozivu, pa će cene goriva, zavisno od regije, biti od 2,11 do 2,29 KM“, rekao je Gluhaković i naglasio da je gorivo u Srpskoj i dalje najjeftinije u regionu. On je podsetio da je gorivo u Srpskoj najskuplje bilo 2012. godine kada je litar koštao 2,62 KM.

Gluhaković je istakao da u Republici Srpskoj nema monopola i istih cena goriva jer svaki distributer sam odlučuje koliko će ih sniziti, te najavio da će od distributera iz FBiH tražiti da razmotre kupovinu goriva u Rafineriji nafte Brod da bi bilo jeftinije jer ga sada nabavljaju u inostranstvu.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here