Колико ће коштати бензин и дизел наредне недеље

Нове цене горива на пумпама

Фотo: Canva

Нова максимална цена евродизела ће од данас на пумпама бити 209 динара, док ће бензин коштати 178 динара, преноси „Euronews Srbija„. Бензин је на пумпама до данас коштао 183 динара, а цена дизела била је 217 динара.


Влада Србије од фебруара контролише цене горива, а оне се усклађују недељно и петком их објављује надлежно министарство. Када су први пут замрзнуте бензин је коштао 171 динара, а дизел 179 динара. Прошлог петка се први пут после два месеца, од 23. септембра, догодило да су обе врсте горива кренуле у рикверц.

Влада Србије је иначе јуче продужила ограничења за цене деривата нафте, те извоз природног гаса и евро дизела. Трајање Уредбе о ограничењу висине цена деривата нафте продужено је до 31. децембра. До краја ове године продужено је и важење Одлуке о привременом смањењу износа акциза на деривате нафте – оловни бензин, безоловни бензин и гасна уља за 10 одсто.

„Имајући у виду енергетску кризу на светском тржишту која и даље проузрокује претњу од настанка критичне несташице природног гаса одлучено је да се продужи привремене забране извоза и изношења те робе. Одлука ће се примењивати од 1. децембра и трајати месец дана“, саопштено је из Владе Србије.

Влада Србије продужила је привремену забрану извоз Евро дизела ЕН 590 за још седам дана.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here