Završena rekonstrukcija zgrade muzeja, počinju radovi na bazenu!

1
1142

Saopštenje predsednika opštine Branislava Šušnice

Sa zadovoljstvom vas obaveštavam da su krajem septembra završeni radovi I i II faze rekonstrukcije i sanacije Kulturnog centra u Bačkoj Palanci.

Opština Bačka Palanka je na Javnom konkursu Ministarstva kulture i informisanja od 20. januara 2017. godine, pod nazivom „Gradovi u fokusu 2017”, dobila sredstva u iznosu od 32.600.000,00 dinara za projekat „Da kucnem u drvo – Rekonstrukcija i sanacija Kulturnog centra u Bačkoj Palanci sa izgradnjom atmosferske kanalizacije – I faza”, a Odlukom o budžetu Opštine Bačka Palanka za 2018. godinu opredeljena su sredstva za II fazu rekonstrukcije i sanacije Kulturnog centra u Bačkoj Palanci, u iznosu od 17.964.160,00 dinara.

Iako se pamti kao prva Građanska škola u Bačkoj Palanci i predstavlja najstarije javno zdanje u gradu, u kojoj je danas smešten ovdašnji muzej-godinama, pa i decenijama unazad zgrada Kulturnog centra, u strogom centru Bačke Palanke, umesto ukrasa grada, bila je ruglo. Smetalo je to svim našim sugrađanima i posebno smo zahvalni Ministarstvu kulture što je danas ta slika potpuno drugačija.

Moram napomenuti da okončanjem ove prve dve faze radova Kulturni centar ne možemo svečano otvoriti u pustiti u rad, ali već u narednoj budžetskoj godini Opština Bačka Palanka opredeliće sredstva za završetak radova tj. treću fazu i parterno uređenje.

I jednako lepa vest stigla nam je iz Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine!

Uprava nam je, u svojstvu sufinansijera, dala saglasnost za uvođenje izvođača u posao na realizaciji projekta „Kompleks otvorenih bazena-Faza I“  i kolege iz Kancelarije za lokalno ekonomski razvoj danas uvode odabranog izvođača u posao.

I pored brojnih problema koje smo zatekli i nasledili, zahvaljujući posvećenom radu i upornosti, uspeli smo napraviti pomake na projektima i investicijama koji su davno započeti. Opština Bačka Palanka nastaviće sa dobrom praksom društveno odgovornog rada.

1 KOMENTAR

  1. Сви се надамо да се неће на отвореним базенима завршити, што уз сво поштовање, имају и бројна села, а ми смо већ доспели били мада у Блиц, али у државне медије са насловом да градимо отворен базен поред језера. Да не будемо само критични, леп је ово почетак, али надајмо се да је управо то-почетак. Град, градић, без трга, базена, позоришта, није град. Подсетићу да је и стадиону шесе’т лета како би рекао народ, а имамо суперлигаша. Претпоставаам да за све новца нема у увек кризним временима, али морају да знају да су грађани свесни да крај уопште није сиромашан, и да би у суштини све било могуће уз управо већу друштвену одговорност ево пре бих био критичан према локалним тајкунима милионерима да никог не именујем, иако сам то знао урадити редом поименце, јер су макар најаве да граде и нову фабрику млека те ће ваљда бар запошљавати младе, али велике компаније свуда у свету, па и код нас у великим градовима издашно помажу и граде средину где су им фабрике. Сада је рецимо у Пироту француски Мишелин инвестирао, имају одавно затворен базен, онда у Краљеву је својевремено Николић позитивним притиском, ево нека то овако схвате, народ би их прозвао ктиторима како је некад било, Миодраг Костић је чак један градио СОС дечје куће… Деци би заиста био неопходан затворен базен како би и зими могли да га користе, пливање је најважније за физичку културу, и позориште као културно уздизање уз завршетак Храма који је хвала Богу при крају ако свештеницима, част изузецима, никад и не мањка, сад не мањка ни изгледу Храмова, потребно је завршити и Храмове у Младенову, Новој Гајдобри, да се ни друга села сем Старе Гајдобре не забораве. Све је то могуће уз равномерно, промишљено планирање, ево да и ја као монархиста чак и подржим људе из странака молећи их да сви раде за опште добро, наравно и да уза све то не заборавимо страдално српско Косово и Метохију, макар кроз прилоге ко колико може и где, како. Ако је први човек државе обећао и мост до Нештина, био би то спас за одсечена места, и како би рекао Иво Андрић, сваки мост је бисер и најважнија грађевина сам по себи, парафразирам. Свако добро, и срећан рад свима, почетак лепих вести! Сви се после деценија таворења молимо.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here