Prihvatilište za pse u Novoj Gajdobri uskoro ponovo u funkciji

1100

BAČKA PALANKA: Početkom novembra, veterinarska inspekcija zatvorila je Prihvatilište za pse u Novoj Gajdobri.


Tada je nadležnima za azil, JKP „Komunalprojekt“-u i Opštini Bačka Palanka, dat rok od 60 dana da otklone sve nepravilnosti da bi prihvalitište nastavilo sa radom. U međuvremenu, za pse koji su tamo ostali, tražio se dom.

Rok od 60 dana ističe 4.1.2019. godine, a prema rečima predsednika Skupštine opštine Mite Lačanskog, azil bi trebao biti otvoren do kraja decembra.

[wonderplugin_slider id=64]

 

„Prihvatilište za pse će vrlo brzo biti otvoreno ponovo, čekamo još uverenje iz Uprave za veterinu. Sve nepravilnosti su otklonjene. Neophodno je bilo i da ljudi koji rade u azilu dobiju licencu na osnovu koje mogu da obavljaju taj posao. Oni su završili obuku na Veterinarskom fakultetu i pitanje je dana kad će nam stići neophodno uverenje. U međuvremenu, radilo se na tome da se napušteni psi udome“, rekao je Mita Lačanski za BAP VESTI.

On ističe da će situacija u prihvatilištu biti bolja te da su za njegov rad, pored sredstava Opštine obezbeđene i donacije.

Pogledaj: Zbog loših uslova, inspekcija zatvorila Prihvatilište za pse u Novoj Gajdobri (VIDEO)

„Sarađujemo i sa stranim organizacijama koji su spremni da pomognu i radićemo na tome da azil u Novoj Gajdobri bude jedno lepše i uređenije prihvatilište za napuštene pse“, kaže Lačanski.

Pogledaj: Glavni cilj mi je da sklonim pse sa ulice u novi dom pun ljubavi

Pogledaj: Bačkopalančani pomažu psima lutalicama

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here