Prihvatilište za pse u Novoj Gajdobri uskoro ponovo u funkciji

0
742

BAČKA PALANKA: Početkom novembra, veterinarska inspekcija zatvorila je Prihvatilište za pse u Novoj Gajdobri.


Tada je nadležnima za azil, JKP „Komunalprojekt“-u i Opštini Bačka Palanka, dat rok od 60 dana da otklone sve nepravilnosti da bi prihvalitište nastavilo sa radom. U međuvremenu, za pse koji su tamo ostali, tražio se dom.

Rok od 60 dana ističe 4.1.2019. godine, a prema rečima predsednika Skupštine opštine Mite Lačanskog, azil bi trebao biti otvoren do kraja decembra.

 

„Prihvatilište za pse će vrlo brzo biti otvoreno ponovo, čekamo još uverenje iz Uprave za veterinu. Sve nepravilnosti su otklonjene. Neophodno je bilo i da ljudi koji rade u azilu dobiju licencu na osnovu koje mogu da obavljaju taj posao. Oni su završili obuku na Veterinarskom fakultetu i pitanje je dana kad će nam stići neophodno uverenje. U međuvremenu, radilo se na tome da se napušteni psi udome“, rekao je Mita Lačanski za BAP VESTI.

On ističe da će situacija u prihvatilištu biti bolja te da su za njegov rad, pored sredstava Opštine obezbeđene i donacije.

Pogledaj: Zbog loših uslova, inspekcija zatvorila Prihvatilište za pse u Novoj Gajdobri (VIDEO)

„Sarađujemo i sa stranim organizacijama koji su spremni da pomognu i radićemo na tome da azil u Novoj Gajdobri bude jedno lepše i uređenije prihvatilište za napuštene pse“, kaže Lačanski.

Pogledaj: Glavni cilj mi je da sklonim pse sa ulice u novi dom pun ljubavi

Pogledaj: Bačkopalančani pomažu psima lutalicama

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here