Vladimir Mrđan iz Obrovca razvija softver za svoju farmu ovaca

0
1240

Iako će čovek još dugo biti prisutan na farmi, uskoro će se neki od poslova, zahvaljujući naprednom razmišljanju pojedinaca, sa lakoćom obavljati.


Kompjuteri i internet svakako su uneli novine i olakšice za mnoge poljoprivrednike, a od kako su se IT kompanije konačno uključile u poljoprivredu stvari se kreću samo nabolje.

Vladimir Mrđan u Obrovcu na roditeljskom imanju drži ovce rase il de frans. Na farmi ima oko 400 ovaca, a ono što najpre privlači pažnju jeste objekat koji do sada nije viđen u Srbiji. Ideju za njega Mrđan je dobio na društvenim mrežama, a objekat je veoma jednostavno i najisplativije rešenje.

Vladimir Mrđan je čovek koji želi da pomera granice, a u tome i uspeva, što svojom posebnom farmom, što programom za farmu ovaca.

Softver za farmu razvija već sedam meseci, a on može da računa koliko vas košta hrana, u svakom trenutku imate mogućnost da izvučete sve brojeve ovaca. Program je vredan i za matičenje, imate bolju kontrolu rada osnovnih matičnih službi i još mnogo drugih opcija.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here