Za unapređivanje i korišćenje poljoprivrednog zemljišta 350 miliona dinara

0
178

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je juče 254 ugovora predstavnicima jedinica lokalnih samouprava i nosiocima poljoprivrednih gazdinstava po osnovu pet konkursa, koji se odnose na unapređivanje i korišćenje poljoprivrednog zemljišta.


Za realizaciju ovih ugovora Pokrajinska vlada obezbedila je oko 350 miliona dinara.

“Uspeli smo da iz godine u godinu povećavamo broj ugovora i korisnika sredstava po ovim konkursima, ali i stepen efikasnosti. Pokrajinska vlada uložila je više od 30 milijardi dinara u poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i konkurse od jula 2016. godine do danas, jer smo uspeli da reorganizujemo javne finansije koje su bile u lošem stanju a koje smo zatekli kada sam došao na čelo Pokrajinske vlade”, izjavio je Mirović.

Predsednik Mirović podsetio je da je Pokrajinska vlada za dve i po godine za uređenje kanalske mreže u funkciji odvodnjavanja obezbedila 694 miliona dinara.

“Kanalska mreža je veoma skup sistem, koji zahteva kontinuitet ulaganja. Zajedno sa Nacionalnim fondovima uložili smo sedam milijardi dinara u rekonstrukciju kanalske mreže i završili radove na 14 lokacija. I ove godine nastavljamo s tim poslom”, istakao je Mirović.

 

Unapređivanje poljoprivredne proizvodnje prioritet je Pokrajinske vlade. Ove godine otvorili smo tržište Kine u nekoliko provincija a očekujemo otvaranje i tržišta Tunisa i Egipta, naglasio je on.

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo zajedno sa lokalnim samoupravama radiće zajedno na uređenju kanalske mreže kako bi se poboljšalo odvodnjavanje, kao i na uklanjanju divljih deponija sa državnog poljoprivrednog zemljišta, kazao je pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojević.

“Ovim sredstvima obezbedićemo i opremanje poljočuvarske službe i nabavku opremu za podizanje efikasnosti protivgradne zaštite registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima, čime se doprinosi zaštiti i unapređivanju voća i zemljišta”, izjavio je Radojević.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here