KK „Feniks“ – Šampionski put prvaka Vojvodine

Istorijski rezultat za bačkopalančku košarku

1472

Košarkaši KK „Feniksa“ (2008. i 2009. godište) su prvaci Vojvodine u svom uzrastu. Povodom ovog sjajnog rezultata KK „Feniks“ je izdao saopštenje za medije u kome je propraćen šampionski put ove sjajne generacije, a koje prenosimo u celosti.


Saopštenje KK „Feniks“

Ovo je naša priča kako su: Mladen Jovin, Vuk Vujičić, Vukašin Zelenović, Stefan Radoš, Vukašin Tankosić, Nemanja Železnjak, Aleksa Kosovac, Stefan Knežević, Andreas Kosmelj, Stefan Zeljković, Radmila Bjelobrk, Miloš Bodroža, Lazar Grujić (u pitanju su dečaci i devojčica rođeni 2008. i 2009. godine predvođeni pomoćnim trenerom Tatjanom Đuretić i trenerom Markom Lauterom) postali Prvaci Vojvodine.

Početak našeg šapionskog puta bio je protiv ekipe KK „LD Basket“ Novi Sad, u oslabljenom sastavu bez kapitena Mladena Jovina i zamenika kapitena Vuka Vujičića smo ostvarili ubedljivu pobedu rezultatom 29:11. Naša ekipa je pokazala timski duh kojim su nadomestili izostanak Vuka i Mladena, preuzeli odgovornost i odigrali odličnu utakmicu i zasluženo ubeljivo pobedili.

U drugom kolu sledi prvi ozbiljan ispit protiv ekipe KK „Sports Vorld“ iz Novog Sada. Ovaj put smo bili kompletni i spremni da izađemo na megdan ekipi koja već dugi niz godina beleži značajne rezultate u mlađim kategorijama koje organizuje KSV i KSS. Naši igrači se nisu uplašili renomea ekipe iz Novog Sada, izašli su na teren sa velikom željom za pobedom i ostvarili je, rezultatom 23:18. Ovom pobedom smo ostvarili plasman u Kvalitetnu Minibasket ligu Vojvodine gde su nas čekale ekipe KK „Vrbas“ i „Košarkaška Akademija 021“ Novi Sad.

U trećem kolu nas je čekala ekipa „Košarkaška Akademija 021“ Novi Sad, koja je u tom trenutku objektivno slabija u odnosu na našu ekipu. Epitet favorita u toj utakmici smo i opravdali ubedljivom pobedom rezultatom 34:06. Ovom pobedom smo zakazali derbi naše grupe protiv ekipe KK „Vrbas“.

Na četvrtom koraku našeg puta ka tituli došao je red na derbi, po predhonim rezultatima, dve ekipe koje su najviše pokazale do tog momenta, obe ekipe bez poraza, KK „ Feniks“ Bačka Palanka i OKK “Vrbas“ iz Vrbasa. Sve je ukazivalo na to da ćemo odigrati sjajnu utakmicu i nismo izneverili. U velikoj borbi sa puno rezultatskog preokreta naša ekipa je slavila rezultatom 17:14. Ovom pobedom smo sa prvog mesta u našoj grupi ušli u grupu od četiri najbolje ekipe takmičenja, među kojima su se tražili finalisti takmičenja.

Grupu od četiri najbolje ekipe Kvalitetne Minibasket lige Vojvodine činile su: KK „Feniks“ iz Bačke Palanke, OKK “Vrbas“ iz Vrbasa, KK „Defense“ iz Novog Sada, KK „Koš 888“ iz Novog Sada.

Peto kolo i prvi poraz naše ekipe protiv ekipe KK „Defense“ iz Novog Sada, rezultatom 20:18. Utakmica sa puno rezultatskog preokreta, na kojoj nismo ni imali sreće, ali kaže se
sreću treba i zaslužiti. Na 12 sekundi do kraja pri rezultatu 19:18 za ekpiu iz Novog Sada
imali smo priliku da sa dva slobodna bacanja dođemo do prednosti. Na liniju za slobodna
bacanja stao je Vuk Vujičić, nije uspeo da pogodi ni jedno, nakon drugog promašaja do lopte je došao Stefan Radoš sa dobrim pogledom na koš koji takođe nije uspeo da pogodi za pobedu. Do kraja utakmice uspeli smo da napravimo faul za dva slobodna bacanja ekipe KK „Defense“ od kojih su realizovali jedno i postavili konačan ishod meča.

Šesto kolo i utakmica koja direktno odlučuje o plasmanu u finale. Sa druge strane stajala je
ekipa KK “Koš 888“ iz Novog Sada. Naša ekipa je maksimalno motivisano ušla u meč i osvarila pobedu rezultatom 26:18. Na ovoj utakmici su dečaci pokazali da jako žele plasman u finale i od samog starta su kontrolisali tok utakmice u kojoj se nije postavljalo pitanje pobednika.

Finale! U finalu nas je čekala ekipa KK „Vrbas“. Ekipa koja je uz nas pokazala najveći kvalitet u odnosu na ostale ekipe. Ekipa iz Vrbasa je od početka utakmice imala vođstvo u svojim rukama, ali naši dečaci nisu gubili koncentraciju u toku cele utakmice i držali su rezultatski priključak, nisu dozvolili ekipi iz Vrbasa da se rezultatski udalje. Nakon kraćeg dogovora u pauzi između treće i četvrte četvrtine utakmice, naša ekipa je sa dva poena zaostatka krenula u poslednju bitku za titulu i taj deo igre smo odigrali ŠAMPIONSKI dobivši ga rezultatom 10:02 i preokrenuli rezultat u našu korist, i postavili konačan rezultat finalne utakmice 33:27 za ekipu KK „Feniks“ iz Bačke Palanke.

Usledilo je veliko slavlje naših igrača, bilo je čak i suza radosnica. Dodeljene su i nagrade. Za najboljeg igrača je proglašen kapiten Mladen Jovin, najbolji strelac finalne utakmice bio
je Vukašin Zelenović, trener pobedničke ekipe Marko Lauter je dobio nagradu za najboljeg
trenera, zlatne medalje su zasijale na grudima naših igrača i na kraju pobednički pehar
visoko je podigao kapiten, prvi među jednakima, Mladen Jovin.


Redakcija BAP VESTI čestita KK „Feniks“ i mladim košarkašima na ovom sjajnom rezultatu.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here