NAPRAVI SAM: Savršena letnja sangria!

629

Usred leta često sebe nađemo u situaciji kada smo slobodni i hoćemo da se opustimo nakon svakodnevnog stresa koji preživljavamo da uzmemo neko hladno osvežavajuće piće i da se ne lažemo, volimo kada u njemu ima makar malo alkohola.

 

[wonderplugin_slider id=136]

 

A šta je bolje u toku leta od hladne sangrie? Možda hladno pivo, ali to je već za polemiku.

Mi smo se potrudili i istraživali malo i posavetovali se sa starijim i iskusnijim domaćicama kako je najbolje napraviti savršenu sangriu i otkrili recept koji će te oduševiti.

Bitno je iskoristiti sezonsko voće, pa je poželjno za pripremu sangrie da uzmeš lubenicu, dinju, breskve, kruške, ananas, narandže, limetu i zelene jabuke koje to sve dodatno začine nakon što puste svoj sok.

Svo voće iseckaj na sitne komade i stavi u jednu posudu koju ćeš koristiti za sipanje sangrie, najbolje kutlačom, po ugledu na Španiju odakle i ovo piće potiče. Nakon što dodaš svo voće, naravno nije na odmet da sami odaberete šta ćete sve to da stavite, zavisno od vašeg ličnog ukusa kada je u pitanju voće, jednostavno retko ko voli sve od voća da jede.

Nakon što sve iseckate i stavite u posudu, dodajte 2dcl ruma, i na nakon toga samo jednu kašičicu vanila ekstrakta, maksimum 3 litre vina (zavisno od toga koliko ste voća stavili) nebitno da li je belo ili crno, sve je stvar ukusa, i kao šlag što ide na tortu, mora i sangria imati i svoj neki vid srećnog završetka pa dodajte barem četiri drvene kašike meda.

Nakon što sve sipate u činiju, dobro promešajte masu i stavite u frižider, nakon što poklopite činiju ili šerpu nečim i ostavite da stoji makar dvadeset i četiri sata kako bi svo voće pustilo svoje sočne sokove i dalo taj mali šmek ovom letnjem piću.

 

[wonderplugin_slider id=170]

 

 

Nakon toga, poželjno je da sangriu servirate, pa čak i samom sebi u čašama za vino koju ste pre napunili do vrha ledom i nakon toga dodajte koju voćkicu i sangriu koja je zasigurno sočna. Stvar ukusa, ali možete i dodati prstohvat cimeta radi dodatnog efekta.

Sigurni smo da će vas ovo piće rashladiti, ali takođe i makar malo opustiti nakon napornog dana.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here