Deca iz Odžaka snimila spot podrške obolelom muzičaru Dušanu Kojiću-Koji (VIDEO)

855
foto: rtv (Predrag Ćurčija)

Širom Srbije organizovani su koncerti podrške poznatom srpskom muzičaru Dušanu Kojiću-Koji, pevaču grupe „Disciplina kičme“, koji je prošlog jula doživeo moždani udar, pa su tako i učenici Osnovne škole „Branko Radičević“ u Odžacima predvođeni učiteljom Mirkom Miljkovićem početkom marta došli na sličnu ideju.

Učenici prvog razreda obradili su dve pesme Discipline kičme „Mama tata“ i „Neukusu treba reći ne“ i ti video snimci postali su veoma gledani na internet kanalu You tube.

[wonderplugin_slider id=64]

 

Ideja je bila da se spot prikaže na koncertu „Za Koju“ koji je 20. marta trebalo da se održi u Hali sportova “Ranko Žeravica“ u Beogradu, ali taj događaj je odložen zbog epidemije koronavirusa.

Tada je bio zakazan i nastup poznatih muzičkih grupa Bajage i instruktora, YU Grupe, Partibrejskersa, Straight Mickeyu and the Boyz.

„Sama ideja je proistekla na muzičkoj sekciji na kojoj slušamo, ali i pričamo o muzici. Samim tim slušamo i pesme Discipline kičme. Na žalost Koja je doživeo moždani udar i na ovaj način i mi kao i mnogi drugi šaljemo podršku Koji“, rekao je Mirko Miljković, a prenosi Kanal 25.

„Smatram da je muzička kultura važna za razvoj svakog deteta, bez obzira da li je reč o ozbiljnoj muzici, rokenrolu, ili nekoj drugoj vrsti muzike. Razgovarali smo, slušali muziku i shvatio sam da je njihovo interesovanje veliko. Pošto se i ja dugo bavim muzikom, prepoznao sam njihovu želju da pevaju i budu deo spota podrške koji mi lokalni muzičari šaljemo Dušanu Kojiću, frontmenu Discipline kičme“, rekao je Miljković.

Spot je sniman u Odžacima na parkingu C-bloka u centru grada.

„Deca su na snimanje povela roditelje, bake i deke i svi smo uživali u jednom mini koncertu na otvorenom. Sve je zabeleženo, montirano i nadamo se da će muzika i dečiji glasovi pomoći poznatom muzičaru da se izbori sa bolešću“, istakao je Miljković.


Možda će Vas zanimati:

Deka iz Bača svojim live uključenjima na fejsbuku uveseljava narod

Novi Sad: Svako veče opera na Novom naselju (VIDEO)

 

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here