Nastavljeno suđenje Bačkopalančaninu za pokušaj ubistva sestre

1662
Foto: Dnevnik.rs

U novosadskom Višem sudu juče je nastavljeno suđenje Žarku Šušiloviću (30) iz Bačke Palanke, okrivljenom da je pretprošle godine prebio i izbo na ulici u tom mestu rođenu sestru D. Š. (22) i tako pokušao da je ubije. Pretres je počeo lane.


Na jučerašnjem ročištu saslušani su predstavnik tima veštaka koji je ranije predao nalaze i mišljenja i stručni saradnik odbrane, koja je predložila novo sudsko veštačenje, što je sudsko veće odbilo.

Podsetimo, optuženi je lane, u martu, na otvaranju pretresa, izneo odbranu i rekao da je optužnicu razumeo, ali da ne zna da je ubo sestru ijednom. Po njegovim rečima, sve je počelo u novembru prethodne godine, kad je sestra, nakon zabrane roditeljskog staranja i prilaska, odnosno svađa, otišla s njegovom ženom i detetom iz kuće da žive zajedno u podstanarskom stanu.

On je kazao tom prilikom da je ona možda pala na šrafciger koji je tada imao kod sebe. Ta alatka, ukupne dužine oko 16 centimetra mu je u jednom trenutku ispala iz džepa radnih pantalona i on ju je mahinalno podigao.

[rev_slider alias=“euro-af-salon-namestaja“][/rev_slider]

 

– Prethodno sam se vratio sa sezonskog posla, pod uticajem alkohola. Zakačio sam se oko para s ocem, koji je pozvao policiju, pa sam seo na bicikl da se provetrim, ne sačekavši patrolu. Naišao sam ubrzo na ženu, s kojom sam bio u brakorazvodnom postupku, s našim sinom – kazao je tada optuženi i dodao, odgovorajući na pitanje predsedavajuće veću:

– Ja sestri, koja je naišla u tom trenutku, vraćajući se s posla, nijednom nisam rekao tom prilikom da ću je ubiti, niti sam joj prethodno pretio. Inače, trotoar je bio neravan, pored je bilo neko šiblje, pa se možda tako povredila, ali ja posle svega na njoj nisam video krv, a i bio je mrak. Ja je jesam udario rukom, ona je mlatarala rukama i pri tome smo se grebali.

Okrivljeni je opisao šta je prethodilo događaju, posle kojeg se našao iza brave u pritvoru zatvora na Klisi. Naveo je da da su i on i njegova supruga, s kojom se u međuvremenu razveo, bili u vezama iz kojih imaju po jedno dete, ali zatim u braku i zajedničko dete, iz upravo i zvanično razvedenog braka.

– Smatram da bi se odnosi između moje supruge i mene sredili da sestra nije otišla da stanuje s njima, posle naših nesuglasica. Imam utisak da je ona doprinela rasturanju mog braka. Ona je trebalo da, kao devojka, vodi svoj život, a ne da stanuje s mojom ženom i našim detetom u fazi razvoda – ocenio je na otvaranju pretresa okrivljeni, iznoseći odbranu.

Nastavak suđenja predsednica veća sudija Nataša Vojnović zakazala je za 11. septembar, kada se očekuje iznošenje završnih reči.


Pogledaj: Požar u centru Bačke Palanke

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here