Kilometarske kolone uoči praznika na granici sa Srbijom (VIDEO)

693

Primena mere prema kojoj je ulazak u Srbiju moguć samo uz negativan PCR test ne stariji od 48 sati, ili, za naše državljane, obavezan desetoodnevni karantin, stupa na snagu sutra. Od kako su mere najavljene, na graničnim prelazima formiraju se kolone.


Kako javlja dopisnik RTS-a sa graničnog prelaza Horgoš, na izlaz iz Mađarske se čeka oko šest sati, dok se na ulaz u Srbiju čeka oko sat vremena. Putnici su nezadovoljni što mnogo čekaju zbog ogromnog priliva vozila iz Zapadne Evrope.

Na graničnom prelazu Horgoš otvoreno je svih šest ulaznih traka, radi se maksimalnim kapacitetom, a granična policija i carina rade svoj posao ubrzano.

Od sinoć u 19 časova do jutros, u zemlju je iz Mađarske ušlo 12.500 putnika u 3.500 putničkih vozila, a od četvrtka je granicu na Horgošu prešlo 50.000 putnika.

[rev_slider alias=“euro-af-salon-namestaja“][/rev_slider]

 

Slična gužva je i na graničnom prelazu Tompa-Kelebija, gde putnici čekaju oko tri sata.

Zbog epidemioloških mera u Mađarskoj, od 10 graničnih prelaza sa Srbijom, otvoreni su samo oni kod Horgoša i Kelebije, a zbog povećanog priliva vozila, Mađarska je juče otvorila i granični prelaz kod Bačkih Vinograda, koji radi 24 sata.

Preko Batrovaca u Srbiju ušlo 33.000 putnika za 24 sata

Za 24 časa je preko graničnog prelaza Batrovci u Srbiju ušlo gotovo 2.500 vozila, više od 100 autobusa i 33.000 putnika, javlja dopisnik RTS-a.

Većina putnika je u tranzitu i nastavlja put do Severne Makedonije i Albanije, a određen deo putnika odlazi i na Kosovo i Metohiju.

Na graničnom prelazu kažu da nikakve protivepidemijske mere nisu prepreka i da je ovaj broj putnika uobičajen za ovo doba godine.

Zbog velikog priliva saobraćaja su duža zadržavanja, a međuprostor između graničnog prelaza Bajakovo u Hrvatskoj i Batrovaca je uvek popunjen.

Na ulaz u Srbiju se čeka oko sat vremena, dok se dosta duže čeka na izlasku iz Slovenije, gde se čeka oko pet sati.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here