Italijan biciklom prešao 1200 kilometara za vrtić u Vajskoj

Volfangova velika želja da pređe oko 1200 km kako bi sva deca u Vajskoj imala jednake uslove za razvoj, inspirisala je mnoge

578
Foto: Opština Bač

Predstavnici Fondacije „Novak Đoković“, direktorka PU „Kolibri“ Bač, Ana Boškić i zamenica predsednika opštine Bač Marina Balaban, ugostili su danas 20.05. u vrtiću u Vajskoj Volfango Pogija iz Italije koji je biciklom prešao 1200 km da bi donirao sredstva za vrtić u  Vajskoj.


On je odlučio da krene na biciklističko putovanje od Firence do Beograda kako bi prikupio donacije za rano obrazovanje dece iz sela Vajska. Zahvaljujući njegovoj prelepoj inicijativi „Biciklom do znanja“, Volfango je postao jedan od najvećih donatora kampanje – i prikupio je 10.000 evra za tim Vajska, a više od 30 ljudi mu se pridružilo.

Volfangova velika želja da pređe oko 1200 km kako bi sva deca u Vajskoj imala jednake uslove za razvoj, inspirisala je mnoge. Zahvaljujći njegovoj posvećenosti i prvenstveno Fondaciji najboljeg srpskog, tenisera povećaće se obuhvat dece u Vajskoj.

[rev_slider alias=“belotehna-nova“][/rev_slider]

 

Zamenica predsednika opštine Bač Marina Balaban je ovom prilikom istakla značaj realizacije ovakvih projekata.

„Ulaganja u rano obrazovanje i odrastanje dece u malim sredinama kojima se pruža mogućnost i stvaraju jednaki uslovi kao što ih imaju deca u gradskim područjima od ključne je važnosti za njihov napredak“, zaključila je Balaban.

Foto: Opština Bač

U svom obraćanju današnji gost opštine Bač je istakao zašto se odlučio da se tokom Sezone darivanja priključi baš timu Vajska.

„Tokom detinjstva, proveo sam mnoga leta u jednom malom selu u Italiji. Ovo malo selo ima oko 700 stanovnika, svi se poznaju i žive u solidarnosti i slozi. Deca rastu igrajući se u prirodi, a nakon toga odlaze u škole u ​​većim gradovima ili odlaze da rade u drugim regionima ili zemljama. Mnogo priča o uspehu je poteklo baš iz tog sela. Kao malo, multikulturalno selo, Vajska me je podsetila na to, zato sam odlučio da im se pridružim u ovoj akciji“.


Pogledaj: Vlado Šomoši iz Bača proizvodi jagode na dva hektara

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here