Pobednik 64. Evrovizije je Holandija, evo na kom mestu je Srbija

1697

Na ovogodišnjoj Pesmi Evrovizije u Tel Avivu, pobedio je predstavnik Holandije Dankan Lorens i tako doneo pobedu svojoj zemlji posle 44 godine, dok je pesma koju je izvela Nevena Božović ispred Srbije zauzela 17. poziciju.


Evrovizija 5
Predstavnik Holadnije i predstavnik Švedske

Sabirajući glasove žirija i publike iz 41 države, drugo mesto zauzela je Italija, a treće Rusija. Na poslednjem mestu u konačnom skoru našla se Velika Britanija.

Najviše glasova publike dobili su predstavnici Norveške, Holandije i Italije.

Glasovi žirija izgledali su znatno drugačije i otišli su na prvom mestu Švedskoj, koja je na kraju zauzela šesti plasman, drugoplasirana je bila Severna Makedonija koja je takmičenje završila na osmom mestu, dok je treća bila Holandija. Srbija je, prema ocenama stručnih žirija, bila na 19. poziciji, a najmanje glasova imala je Španija.

Kada je reč o glasovima žirija, predstavnica Srbije dobila je 12 poena od Crne Gore, sedam od Poljske, po četiri od Estonije i Hrvatske, po tri od Belorusije i Rumunije, po dva od Islanda i Austrije i jedan poen stigao je iz Australije.

Pesma „Kruna“ koju je izvodila Nevena Božović osvojila je 54 poena od glasova publike, a Nemačka je bila jedina učesnica koja je osvojila 0 poena na osnovu ocena publike.

Žiri iz Srbije je dao najveći broj poena – 12 Makedoniji koju je predstavljala Tamara Todevska. Deset poena žirija iz Srbije otišlo je Italiji, osam Švedskoj, sedam Australiji, šest Estoniji, pet Švajcarskoj, četiri Češkoj, tri Azerbejdžanu, dva Danskoj i jedan Francuskoj.

Na finalu nastupila je i svetski popularna pop pevačica Madona, koja je promovisala svoju novu pesmu „Future“ sa albuma „Madame X“ i ujedno u Tel Avivu obeležila 30 godina od izlaska slavnog albuma „Like a prayer“.

https://youtu.be/UHIbjuZ22ck

 

[wonderplugin_slider id=64]

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here