Prva Novosadska nedelja ponosa od 13. do 17. maja

987
Foto: Tanjug

Grupa „Izađi” iz Novog Sada organizuje prvu Novosadsku nedelju ponosa, koja je zakazana u nedelji obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv homofobije, bifobije i transfobije (IDAHOBIT).


Akcija je organizovana uz podršku Grada Novog Sada i Omladinske prestonice Evrope Novi Sad 2019.

Aktivnosti tokom „Novosadske nedelje ponosa” biće organizovane od ponedeljka, 13. maja, do petka, 17. maja, u nekoliko javnih prostora u gradu, dok se prvi „Novosadski prajd” organizuje 17. maja u 12 časova na Trgu republike.

[wonderplugin_slider id=75]

 

Ciljevi Novosadske nedelje ponosa i Novosadskog prajda su: ukazivanje na položaj LGBTI populacije i ostvarivanje prava koja su zagarantovana Ustavom Republike Srbije; podizanje vidljivosti te ranjive grupe u Novom Sadu; osnaživanje lokalnog i pokrajinskog LGBTI pokreta i aktivista-kinja; osnaživanje mladih LGBTI osoba. Tom manifestacijom organizatori žele da povećaju razumevanje i zatraže podršku većinske populacije za LGBTI osobe, kroz zajedničko učestvovanje u svim aktivnostima.

Grupa „Izađi” želi da doprinese izgradnji demokratskog društva u kojem svaki pojedinac i pojedinka mogu uživati ista prava, bez obzira na svoju seksualnu orijentaciju i rodni identitet.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here